Camera de Comerț și Industrie Neamț a găzduit luni, 16 decembrie, cea de a VIII-a ediție a competiției cu participare internațională ”Tinerii de azi, antreprenorii de mâine”.

În organizarea Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț și a CCI Neamț, evenimentul urmărește să dezvolte competențele profesionale ale tinerilor, dar și să antreneze profesorii în abordarea antreprenoriatului din perspectiva didactică.

În cuvântul de deschidere, Mihai Apopii, președintele CCI Neamț, a subliniat susținerea permanentă pe care o acordă instituția pentru încurajarea formării unei culturi antreprenoriale în rândul tinerilor.
În finala competiției desfășurate la Camera de Comerț, s-au calificat 6 echipe, care au fost jurizate de administratorii a patru firme de top din județul Neamț, respectiv Mihaela Luca, de la Compania de Informatică SRL, Dumitru Luca, de la ADF SRL, Dumitru Litcanu, de  Grupul de firme CRISDENT SRL și Cristian Berbece, de la CRIBERNET SRL.

Locul I a fost adjudecat de ACTA, de la Colegiul Național de Informatică (elevii Vlad Andrei Butnaru, Darius Cristian Gotcu, Beatrice Alessandra Michiusca, George Octavian Cojocariu și Ioana Gabriela Gabur, precum și profesorul coordonator Ionuț Ciurlea), dar și de PlastACT, de la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” Chișinău, coordonat de profesorii Tatiana Verdeș și Victoria Pila.
BOOKiseala Colegiului Național de informatică Piatra Neamț, prin eleva Mădălina Oprina și profesorul coordonator Ionuț Ciurlea, a fost premiată pe locul al II-lea.

Locul al III-lea a fost adjudecat de Secretele Bunicii, al Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta (Bihor), echipă formată din elevii Ioana Maria Chiriță, Anamaria Giorgiana Toma, Alin Ioan Manyur, Alexandra Larisa Șomyai, Flaviu Cristian Sabou, Ana Victoria Cotrău și profesorii coordonatori Rodica Buz și Alina Medve.

Tot locul al III-lea a fost acordat și celor de la GALAXY NET, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, adică elevii Andrei Dumitru Ignea, Radu Marian Zaharia, Robert Florin Apetrei, Roberto Alexandru Manolache, Denis Dumitru Niculicea și Matei Bărâlă, precum și profesorul coordonator Ionuț Ciurlea.

FAST FASHION TRASH (Adelina Cobuz, Cosmina Cazac, Ștefania Dumitrache și Miruna Poloboc, prof. coordonatori Dorina Mormocea și Ionuț Ciurlea), tot de la CNI, a primit mențiune.

Toate echipele au fost premiate prin efortul comun al firmelor prezente și al organizatorilor, iar echipa PlastACT a reușit să-l convingă pe Cristian Berbece, administratorul firmei CRIBERNET SRL, să finanțeze începutul activității. (ZCH News)