dgaspc unicef25 de tineri proveniți din centrele de plasament din județul Neamț sau care se află în plasament familial ori la asistenții maternali profesioniști au primit șansa de a deprinde o meserie și de a-și dezvolta o carieră.

Tinerii au fost incluși în proiectul „Învăț, Știu, Pot!“ derulat de reprezentanța UNICEF România și Wella Proffesionals în parteneriat cu DGASPC Neamț care a debutat în luna martie a acestui an și care este programat să se încheie în luna decembrie.

Proiectul, aflat la a doua ediție, a fost inițial organizat de UNICEF doar pentru un an, respectiv 2014, dar, date fiind rezultatele deosebite ale tinerilor și colaborarea foarte bună cu reprezentanții DGASC Neamț, s-a decis reluarea proiectului.

În 2015 au fost incluși în proiect 25 de tineri, toți proveniți din centrele de plasament sau din sistemul de protecție socială, scopul fiind instruirea lor pentru a se forma în meseria de stilist-coafor. Cursul, cu o durată de 720 de ore, are componente teoretice și practice. Una dintre cele mai importante perioade de practică este mentoratul, activitate în cadrul căreia tinerii învață de la stiliști din toată lumea cele mai noi și moderne tehnici de coafură.

Perioada de mentorat din acest an s-a derulat în perioada 23 august – 4 septembrie, când au fost prezenți în județul Neamț 2 reprezentanți ai Wella Proffesionals, din Elveția și Surinam, 2 reprezentanți ai UNICEF Londra precum și 3 reprezentanți ai UNICEF România. Cursurile practice au fost susținute de cei 11 mentori veniți din Marea Britanie, Germania, Elveția, Finlanda, Olanda, Noua Zeelandă și Suedia. Aceștia, timp de 2 săptămâni, i-au învățat pe tinerii nemțeni toate tehnicile necesare pentru a deveni buni stiliști și, totodată, le-au împărtășit acestora și poveștile lor de viață, acestea fiind adevărate exemple de succes, motivaționale pentru ucenicii lor nemțeni.

La finalul perioadei de mentorat tinerii nemțeni au făcut demonstrații practice, toți primind aprecieri și laude pentru tehnicile deprinse iar mentorii i-au răsplătit cu diplome și daruri. Stiliștii din toată lumea au devenit mai mult decât mentori pentru tinerii cursanți, fiind adevărate modele de urmat, între ei legându-se prietenii durabile.

Proiectul va continua cu pregătirea practică și teoretică a tinerilor iar la final aceștia vor susține un examen. După absolvire vor primi diplome care să le ateste calificarea de stilist-coafor, documentele fiind recunoscute pe piața muncii.

„DGASPC Neamț a susținut și va susține orice inițiativă care are drept scop pregătirea tinerilor din sistemul de protecție pentru viața independentă. Colaborarea cu UNICEF a început acum 4 ani și toate proiectele derulate au adus o șansă în plus copiilor și familiilor acestora. Proiectul Învăț, Știu, Pot! este un exemplu clar al profesionalismului și devotamentului tuturor celor implicați. Mulțumim pe această cale reprezentanților UNICEF și Wella care au susținut încă o sesiune de mentorat. Suntem recunoscători în mod special mentorilor, pentru faptul că au dăruit din timpul și experiența lor extraordinară unor tineri aflați la început de drum, deschizându-le astfel calea spre succes“, a precizat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Articolul precedentMIRACOLE 2015: Învățământul nemțean ”FB” la nivelul directorilor!
Articolul următorBeţi la volan? Poliţia vă avertizează că o să aveţi necazuri!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.