suceava-teatrul-matei-visniec„Tigrul din orașul nostru”, de Gianina Cărbunariu, este prima producție a Teatrului „Matei Vișniec” Suceava. Avanpremiera spectacolului va avea loc joi, 8 decembrie, de la ora 19:00 iar premiera – vineri, 9 decembrie, de la aceeași oră, în prezența autoarei. Cel mai nou teatru de stat din România – Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a ales să lucreze pentru prima sa producție cu artiști tineri, puternici și creativi, apreciați atât de către critica de specialitate, cât și de către public: regizorul Bobi Pricop și scenograful Adrian Damian.

„Cu pași mici, dar calitativi, cu accent pe actul cultural de valoare, putem reuși în scurtă vreme să așezăm Suceava pe harta teatrului românesc și, de ce nu, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, să obținem un beneficiu de imagine la nivel internațional”, a declarat Carmen Veronica Steiciuc, directorul general al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Bobi Pricop este unul dintre cei mai apreciați regizori ai tinerei generații. A participat, cu spectacolele sale, la prestigioase festivaluri internaționale: Edinburgh Fringe (2015), Bienala de Dramaturgie „New plays from Europe” de la Wiesbaden, Germania (2014) unde a obținut și premiul publicului pentru spectacolul „Profu’ de religie”, de Mihaela Michailov, montat la Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova (2013), Avignon Le OFF, cu spectacolul „Amalia respire profondement”, de Alina Nelega, montat la Theatre Les Dechargeurs, Paris în 2013, Festivalul Demoludy Olsztyn Polonia, Skupi Festival Macedonia 2012 etc. Pentru spectacolul „Pisica verde”, de Elise Wilk, montat la Teatrul „Luceafărul” din Iași (2015), Bobi Pricop a fost nominalizat anul acesta la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie.

În ciuda vârstei fragede, scenograful Adrian Damian este deja un nume de referință în lumea teatrală: a câștigat anul acesta Premiului UNITER pentru Cea mai bună scenografie, pentru „Cântăreața cheală”, de Eugene Ionescu, spectacol realizat la Teatrul Național din Iași.

Distribuția spectacolului „Tigrul din orașul nostru”, de Gianina Cărbunariu, este formată din Cătălin Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc și Diana Lazăr. Video & animație: Andrei Cozlac & Alex Țilică. Muzică & sound design: Ana Teodora Popa. Light design: Cristian Șimon. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedent„Chestia” PSD-PMP se-mpiedică (ne)sportiv!
Articolul următorFOTO Un nou magazin ALTEX la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.