botosani perchezitii 01botosani perchezitii 02Poliţiştii din judeţul Botoşani au efectuat, joi, 11 august, 11 percheziţii, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Perchezițiile au fost realizate, simultan, la imobile din Botoşani şi Dorohoi şi au vizat 5 persoane bănuite de contrabandă. De asemenea, poliţiştii au efectuat verificări şi la două societăţi comerciale, deţinute de două dintre persoanele bănuite.

„În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 40.360 de ţigarete, provenite din Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free. Totodată, poliţiştii au ridicat mai multe recipiente netimbrate şi neetichetate corespunzător, care conţineau un lichid incolor, cu puternic miros de alcool etilic, pentru care persoanele percheziţionate nu deţineau documente legale de provenienţă, cercetările fiind extinse sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător”, potrivit IPJ Botoşani.

Una dintre persoanele în cauză este bănuită şi de faptul că desfăşura activităţi de comerţ cu produse alimentare şi nealimentare, fără a deţine documente de provenienţă pentru marfă şi fără a înregistra în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, magazinul nefiind dotat cu casă de marcat fiscalizată. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 240.000 de lei. Două persoane au fost conduse la audieri. (ZCH NEWS; FOTO: IPJ Botoşani)

Articolul precedentSpecialiștii din Sănătate și Învățământ, așteptați să depună dosarul pentru ANL
Articolul următorSpectacolul lunii august: Ploaia de stele căzătoare (Perseide)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.