tigari contrabanda botosani 01Polițiștii de frontieră din Iași au identificat, în acest week-end, doi cetățeni români, care transportau, ascunse într-un atelaj, aproximativ 4.400 pachete țigarete de contrabandă, se precizează într-un comunicat de presă.

“În urma controlului efectuat, în atelaj au fost descoperite 3 colete, învelite în folie de culoare neagră, în care erau țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova. Cele două persoane, cetățeni români în vârstă de 16, respectiv 23 ani, domiciliați pe raza județului Iași, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit faptul că țigaretele au fost trecute de către cei doi bărbați peste râul Prut cu ajutorul unei funii”, a declarat comisar de poliţie Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi.

În urma inventarierii coletelor s-au găsit 4.390 pachete de țigări, diferite mărci, de proveniență Republica Moldova. Acestea, în valoare de aproximativ 39.240 lei, au fost confiscate. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. (ZCH NEWS)