Tichete de masă pentru mai bine de 46.000 de nemțeni vaccinați complet anti Covid, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 15 februarie, Radu Firăstrău, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Neamț, a anunțat că au fost achiziționate ultimele tichete de masă ce vor fi acordate celor care au schemă completă de vaccinare anti Covid. Distribuirea voucherelor pentru 46.030 de persoane va începe de luni, 21 februarie, prin centrele de vaccinare, primării, medici de familie. „Absolut toate persoanele care au schemă completă de vaccinare începând cu data de 3 septembrie 2021, vor putea intra în posesia tichetelor de masă. Așadar, nu mai este nici un motiv ca lumea să se înghesuie în prima zi. În localitățile unde centrele de vaccinare s-au închis, vom da aceste tichete primăriilor, care le vor distribui oamenilor. Vor fi distribuite și cu sprijinul medicilor de familie. În această tranșă vor fi distribuite tichete pentru 46.030 de persoane. Până acum au fost distribuite 19.950 vouchere”, a declarat Radu Firăstrău în emisiunea live „Cafeaua de dimineață” .

O persoană vaccinată complet beneficiază de cinci tichete în valoare totală de 100 lei. Până acum, cele 19.950 de vouchere au fost acordate nemțenilor în trei etape și de fiecare dată a fost coadă la cel mai mare centru de vaccinare din Piatra-Neamț . DSP Neamț mai informează că beneficiază de tichete persoanele care s-au imunizat, cu schema completă – doză unică de  vaccin Johnson&Johnson sau a 2-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și Astrazeneca – după data de 3 septembrie 2021. Persoanele care s-au vaccinat cu doza de booster în această perioada – a 3-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și Astrazeneca sau doza a 2-a din schema începută cu vaccinul Johnson&Johnson – nu sunt eligibile să primească tichete.

Decisă ca măsură de stimulare a vaccinării, acordarea de vouchere se va încheia curând, pe fondul recentelor declarații ale ministrului Sănătății privind iminenta relaxare și a scăderii numărului celor se vaccinează.

C.I.

 

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Am votat pentru modificarea Legii privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale”
Articolul următorFOTO. Urmărire ca-n filme pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări