FOTO. Urmărire ca-n filme pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO acțiune a Poliției de frontieră în colaborare cu cei de la Vicovul de Sus, Suceava oferă opiniei publice toate ingredientele unui scenariu de film de acțiune cu contrabandiști: mașină neînmatriculabilă în trafic, burdușită cu țigări de contrabandă, 4 seturi de numere care corespundeau altor mașini, urmăriri, dispozitive anti-pneu așezate pe șosea, contrabandiști dispăruți subit și, bineînțeles, o mașină confiscate. Şi, apoi, în limbaj specific „s-a luat măsura conducerii mașinii la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, unde, în urma inventarierii a rezultat  cantitatea de 12.310  pachete cu țigări de proveniență extracomunitară.”

Pe scurt, filmul acțiunii a fost următorul, conform comunicatului oficial: Polițiștii de frontieră au identificat în trafic, pe raza localității Falcău, un autoturism înmatriculat în România, despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări. Oamenii legii au procedat la interceptarea maşinii în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

S-a trecut la urmărirea autovehiculului, la scurt timp acesta fiind oprit pe raza localităţii Vicovu de Sus cu ajutorul dispozitivului anti-pneu montat  pe carosabil de  colegii din cadrul Poliţiei Vicovu de Sus. Şoferul a abandonat maşina şi a fugit în localitate”.

Autoturismul era ticsit cu cartuşe de ţigări de provenienţă extracomunitară, iar plăcuţele de înmatriculare s-au dovedit a fi false. În portbagajul acesteia au mai fost găsite alte patru seturi de plăcuţe de înmatriculare care corespundeau altor autoturisme. Maşina, estimată la 15.000 de lei, chiar neînmatriculabilă, şi cele 12.310 pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate.

Mai rămâne de identificat șoferul și eventualii pasageri, ca să nu mai vorbim despre rețelele de contrabandiști. (A.C.)

Articolul precedentTichete de masă pentru mai bine de 46.000 de nemțeni vaccinați complet anti Covid
Articolul următorIncendiu la două case din Podoleni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.