Nemțenii care au economii și vor să le investească sunt invitați să cumpere titluri de stat cu dobânzi atractive. Emisiunile „Tezaur” sunt disponibile până la data de 26 mai la trezorerii, până la data de 24 mai la oficiile poștale din rural și până la 25 mai la cele din urban, potrivit Administrației Finanțelor Publice Neamț.

Titlurile de stat ale lunii mai sunt pe un an cu dobândă de 2,95% și pe 3 ani cu dobândă de 3,35% pe an. Dobânda se plătește la termenele prevăzute în prospectul de emisiune, sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. O persoană poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice, potrivit MF. „Am căutat să oferim o variantă de economisire avantajoasă pentru populație, de aceea vom menține politica dobânzilor atractive prin acordarea unei prime apropiată de nivelul maxim permis de cadrul legal, respectiv 100 de puncte de bază, concomitent cu neimpozitarea câștigurilor aferente acestor titluri de stat„, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

C.I.

Articolul precedentTârgu Neamţ: Poliţia Locală „la vânătoare” de maşini abandonate şi a celor puse la vânzare pe domeniul public
Articolul următorOrașul Bicaz este în zona roșie! 401 persoane pozitive la coronavirus mai sunt în Neamț