0:00

Curățenia în secții este una din primele probleme pe care noul manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț le vrea rezolvate cât mai repede.

Test de curățenie pe holurile Spitalului Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDr. Codruț Munteanu se declară nemulțumit de prima impresie pe care o au cei care intră în secțiile spitalului.

De două săptămâni, de când conduce spitalul, managerul merge să vadă cu ochii lui situația din secții și, din cele observate până acum, intrând în pielea vizitatorului, se declară nemulțumit de cum arată partea accesibilă publicului, cum sunt holurile, scările secțiilor, policlinica.

Diferența pare și mai vizibilă zilele acestea, după ce o firmă a făcut un test de calitate al produselor de curățenie pe holul de la UPU, unde este cel mai intens trafic și unde, pe o porțiune ”experimentală”, linoleumul a revenit la culoarea bleu inițială.

Trebuie să vedem cum am putea să ridicăm un pic nivelul de curățenie în spital. Nu este vorba de curățenia curentă, dar trebuie să dăm o față cât se poate de organizată și de pertinentă, ca să pornim de la un moment zero, după care să întreținem. S-a mers pe perspectiva unei firme de curățenie, s-a făcut și o demonstrație. Nu s-a luat nicio decizie, deocamdată, trebuie să vedem și oferta. Trebuie să vedem dacă intră în discuție ca rentabilitate”, spune dr. Munteanu.

Până atunci, curățenia se face cu forțe proprii, nu doar în pavilioanele spitalului, ci și în curte. Chiar din prima zi de activitate a noului director, muncitorii de la întreținere s-au apucat să cosească iarba de pe terenul dintre biserică și policlinică, aparent fără legătură cu faptul că, la parterul ambulatoriului, se află birourile conducerii, ci, mai degrabă, cu faptul că ploile din iulie nu au permis până atunci acest lucru. (C.I.)

Articolul precedentSfaturi utile pentru prevenirea pestei porcine africane în gospodării
Articolul următorO femeie a stricat ”pactul” dintre mama unui copil și șoferul care l-a atins cu mașina
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.