Un ajutor important pentru tinerii din Târgu Neamţ, care vor să-şi construiască o casă s-a oferit recent din partea primăriei. Vineri, 12 martie, mai mulţi tineri prezenţi în sala de şedinţe au primit din partea primarului Daniel Harpa contractele pentru atribuirea gratuită a unor suprafeţe de teren.

„Aceste suprafeţe de teren sunt atribuite tinerilor care au îndeplinit vârsta de 35 de ani până la data depunerii cererilor. Până acum avem aprobate şi vom atribui pentru fiecare dintre ei 10 loturi de teren. Pentru cei care sunt interesaţi vă informez că mai avem la dispoziţie 6 loturi în zona Pârâul Ursului, iar 11 loturi în zona Tăbăcari din cartierul Humuleşti. Pot veni la primărie pentru a depune cererea şi se va face o nouă sesiune de depuneri. Suprafeţele de teren atribuite astăzi sunt între minim 150 mp până la maxim 500 mp, în funcţie de cum s-a analizat pe fiecare dosar în parte. Totodată, aveţi obligaţia ca, în maxim un an de zile, să începeţi construcţia, iar în următorii doi ani să terminaţi construcţia. Terenul este dat cu titlu gratuit, dar în fiecare an trebuie să plătiţi acel impozit pe teren la primărie. În perioada următoare, veţi fi informaţi de la primărie, pentru a vă atribui suprafaţa de teren la fiecare şi orice problemă aveţi să mi-o aduceţi la cunoştinţă mie sau angajaţilor din primărie. Vă urez mult succes, multă sănătate şi să dea Dumnezeu să fie cu noroc!”, a transmis primarul Daniel Harpa.

La final primarul, edilul i-a asigurat pe tineri că, până la finalul acestui an, va face tot posibilul ca zona unde îşi vor construi casele să fie racordată şi la utilităţi, gaz şi canalizare. (C.T. STURZU)

Articolul precedentDin 29 martie începe înscrierea la clasa pregătitoare, ce noutăți sunt
Articolul următorExpoziţia „Primăvara artelor”, la Galeria „Lascăr Vorel”, de luni,15 martie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.