Anul acesta, înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se va desfășura timp de o lună, în perioada 29 martie – 28 aprilie.

Ordinul Ministerului Educației 3.473 a fost publicat aseară în Monitorul Oficial și aduce o serie de noutăți. Nu mai este obligatoriu ca un copil să fi frecventat grădinița pentru a fi înscris în învățământul primar, caz în care are nevoie de evaluare psihosomatică. O altă noutate se referă la copiii care vor împlini 6 ani după data de 1 septembrie 2021 și pentru care va trebui doar o recomandare de la grădiniță dacă părinții vor să-i înscrie la clasa pregătitoare. Evaluarea psihosomatică se va face doar pentru copiii care nu au frecventat grădinița și pentru cei care vin din străinătate: „Evaluarea dezvoltării copiilor, menționată la art. 6 alin. (1), se efectuează de către centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE) doar în situația copiilor care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar”, potrivit articolului 7 din metodologie.

Înscrierea se face pe baza unei cereri tip ce poate fi transmisă online sau prin poștă, însoțită de o declarație pe proprie răspundere și documentele necesare. Copiii vor fi înscriși la școlile de circumscripție, iar repartizarea în clase se face aleatoriu, ca și anul trecut, în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți.

C.I.

Articolul precedentUn polițist a salvat doi oameni dintr-o mașină în flăcări
Articolul următorTerenuri gratuite pentru tinerii care doresc să-şi construiască case la Târgu Neamţ