bicaz teren viranDouă săptămâni au trecut de când ruinele fostului sediu economic al UFET Bicaz, care este în administrarea proprietarului SC Forestar SA Romanel, au fost măturate de buldoexcavatoare.

În loc, a rămas un teren cu o suprafață consistentă care dă frâu liber imaginației bicăjenilor. Pe rețelele de socializare se discută că în spațiul rămas „vacant” ar mai putea apărea încă două blocuri ANL, alături de cele două existente din apropiere. Unii sunt animați de ideea că cel mai potrivit ar fi un parc sau câteva locuri de parcare. Nu e o noutate că reprezentanții primăriei au vehiculat în trecut ideea că pe acel teren ar putea apărea chiar un patinoar.

În realitate, miza acestui teren este una destul de mare. Pe de o parte, chiar dacă oficial nu și-au exprimat intenția, toată lumea vorbește despre dorința celor care dețin lanțul de magazine Profi de a achiziționa această porțiune de teren. Un magazin Profi a fost deschis, săptămâna trecută, chiar între Primărie și terenul celor de la Forestar . Cei de la Profi ar putea fi interesați pentru faptul că, în momentul de față, nu pot asigura suficiente locuri de parcare pentru cumpărători, iar spațiul pentru recepționarea mărfii este prea mic. Primăria nu este nici ea dezinteresată de „petecul” de pământ, deoarece s-ar putea ca într-un viitor nu prea îndepărtat să fie nevoită să evacueze clădirea de patrimoniu (fost Palat Regal) și atunci terenul ar servi pentru un nou sediu. Deocamdată nu este nimic bătut în cuie.

Dacă acest teren se va scoate la licitație, nu vom putea să cumpărăm deoarece nu ne putem compara cu puterea financiară deținută de Profi. Totuși, știu că acesta nu a fost vândut încă și, mai mult, așteptăm un răspuns din partea administratorului, urmare a unei adrese prin care ne-am exprimat intenția de a achiziționa terenul. Orice alte planuri pe care le-am avea pot fi posibile dacă reușim să cumpărăm acest teren. Dacă nu, discutăm degeaba”, a precizat Nicolae Sălăgean, edilul orașului Bicaz. (M. TEODOROF)

Articolul precedentAproape de nenorocire: arsuri de la un furtun de butelie
Articolul următorMugur Cozmanciuc: PSD trebuie să dovedească dacă vrea un Parlament credibil. Demiterea lui Ponta, un gest de responsabilitate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.