inchisoareMarius Adrian Corfu (27 de ani), judecat pentru ţepe cu locuinţe ANL, a fost condamnat definitiv la închisoare, de magistraţii de la Curtea de Apel Bacău. Şi a avut oarece noroc, în sensul că judecătorii din judeţul vecin i-au micşorat pedeapsa pronunţată de Tribunalul Neamţ. De unde avea de stat 7 ani după gratii, ţeparul a obţinut o reducere cu 2 ani a pedepsei. Hotărârea a fost pronunţată în ziua de 15 septembrie şi nu mai poate fi atacată la o instanţă superioară. Magistraţii din Bacău au menţinut, însă, celelalte dispoziţii, aşa că Marius Corfu ar trebui să nu beneficieze de drepturi civile vreme de 3 ani după executarea pedepsei cu închisoarea, să plătească prejudiciul de 45.200 euro şi 32.500 lei, şi cheltuielile de judecată de 6.500 de lei.

Marius Corfu a fost trimis în judecată în luna mai a anului trecut, după ce procurorii DNA Bacău au stabilit că el a pretins şi a primit de la 17 persoane sume cuprinse între 1.500 şi 4.000 de euro, în schimbul promisiunii că le face rost de locuinţe ANL. În total a strâns 45.400 euro şi 65.460 lei, după care a fugit în Italia cu banii oamenilor pe care îi sfătuise să-şi facă dosar complet, cu tot felul de acte, pentru a primi apartamentele.

Autorităţile române au făcut demersurile necesare pentru ca actele de urmărire penală să-i fie aduse la cunoştinţă de Curtea de Apel Genova, dar imediat ce a aflat că i s-a dat de urmă Corfu a dispărut de la locuinţa sa din Italia. A fost prins, ulterior, în baza unui mandat european de arestare, şi a primit arest la domiciliu până la judecarea cererii de extrădare. Bineînţeles, a dispărut din nou şi nu a mai fost găsit până în ziua de astăzi. (C. MIRCEA)

Articolul precedentVă mai amintiţi de SuperNanny? Vine sâmbătă la Piatra Neamţ!
Articolul următorPSD Târgu-Neamț a oferit ghiozdane pentru copii nevoiași FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.