Un tânăr pietrean de 23 de ani are de executat aproape 4 ani de detenție, după ce a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Fapta a avut loc la începutul lunii mai a anului trecut când, pe fondul consumului de alcool, s-a luat la ceartă cu un amic. Acesta din urmă i-a dat o palmă, iar acuzatul a scos un cuțit și l-a înjunghiat.

Tentativă de omor pedepsită cu închisoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urma acestui incident a fost reținut, iar pe 8 mai 2022 a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către magistrații Tribunalului Neamț. La finele procesului judecătorii au aplicat o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare. Victima agresiunii nu a cerut bani de la tânăr, dar acesta a fost obligat de instanță să achite circa 16.600 de lei către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, plus 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Tentativă de omor pedepsită cu închisoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTânărul a atacat sentința la Curtea de Apel Bacău, însă acțiunea a fost respinsă ca nefondată și decizia a devenit definitivă. „Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Tăbăcaru Ioan Claudiu împotriva s.p. nr. 56 din 27.04.2023 a Tribunalului Neamţ pronunţată în dosarul 3137/103/2022. În baza art. 422 C.p.p deduce din pedeapsa de executat, durata arestării preventive a inculpatului de la 27.04.2023 la zi. În baza art. 275 al.2 C.p.p. obligă apelantul inculpat să plătească suma de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, conform Curții de Apel Bacău. (G.S.; FOTO: IMAGINE GENERICĂ)

Articolul precedentPloaie de stele (Perseide) pe 13 august
Articolul următorAmendă de 2.400 de lei pentru deșeuri periculoase aruncate pe malul Bistriței!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.