Doi pietreni au fost filmaţi în timp ce transportau şi aruncau plăci de azbest pe malul râului Bistriţa. Videoclipul a fost postat pe site-uri de socializare, poliţiştii locali din Compartimentul Protecția Mediului s-au autosesizat şi i-au identificat pe autori. Plăcile erau depozitate la câţiva metri de Ştrandul Tineretului.

Amendă de 2.400 de lei pentru deșeuri periculoase aruncate pe malul Bistriței!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În urma autosesizării, echipajul Compartimentului Protecția Mediului s-a deplasat la fața locului, unde în urma verificărilor, au identificat atât persoana care își schimbase acoperișul din plăci de azbest, cât și pe bărbatul care le-a transportat până pe malul Bistriței, în loc să le ducă la un depozit specializat pentru acest tip de reziduuri. Respectivii au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor H.C.L. 228/2021 și totodată au fost somați să transporte plăcile de azbest la un depozit de deșeuri periculoase.

Amendă de 2.400 de lei pentru deșeuri periculoase aruncate pe malul Bistriței!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMulțumim cetățenilor cu spirit civic care au constatat gravitatea situației și le reamintim că atunci când sunt martorii unor astfel de incidente, ni le pot aduce la cunoștință, în orice moment și pe orice cale, telefonic, la Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233/231.300 ori în scris, la adresele de e-mail ce se regăsesc pe site-ul instituției, precizează Irina Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Angela Croitoru

Articolul precedentTentativă de omor pedepsită cu închisoare
Articolul următorPremierul anunță o reformă importantă în sistemul bugetar pentru a nu pierde fondurile europene
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. De ce arunca lumea diverse deseuri in natura?? Simplu… pt ca primariile si firmele de salubrizare nu le iau si omul e nevoit sa scape de ele cumva. Renovezi ceva acasa si primaria sau firma de salubrizare nu vrea sa ia molozul,ce face omul,arunca in natura…

Comments are closed.