pietricica turism

***** ACTUALIZARE:

Spărgătorul de ziduri, care a încercat să pătrundă în magazinul de bijuterii Hagi Gold, a știut exact cum sunt compartimentate spațiile comerciale. El a pătruns în cafeneaua Venezia, după ce-a spart zidul dintre cafenea și Covrigăria Petru. Puțină lume știe că ușa din spate, prin care intră personalul în covrigărie, este ”calea” spre peretele cafenelei. Încuietoarea de la acea ușă nu era spartă, nici forțată, deci ori s-a folosit o cheie potrivită, ori a fost descuiată de un ”meseriaș” care știe să deschidă orice yală în două minute. După ce-a pătruns în covrigărie, hoțul a găurit zidul spre cafenea, iar în cafenea a repetat operațiunea, ca să ajungă în bijuterie. Numai că s-a apucat de găurit zidul exact în zona în care, în magazinul de bijuterii, este un dulap metalic. Pe dulap sunt niște senzori de vibrație, care au fost ”stimulați” imediat de bormașină și au dat alarma la firma de pază Valahia. Doi agenți au venit, s-au uitat cu lanterna în magazinul de bijuterii, au văzut că e liniște și-au plecat. Polițiștii spun că, dacă ar fi fost profesioniști, s-ar fi dus și în spate să vadă ce se întâmplă. Sau s-ar fi uitat și în obiectivele din jur, așa poate l-ar fi văzut pe individul care ”lucra” cu bormașina în cafenea.

Poziția oficială a firmei de pază, exprimată de administratorul punctului de lucru de la Piatra Neamț, o regăsiți aici.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Niște indivizi ”bine intenționați” au încercat să pătrundă în magazinul de bijuterii Hagi Gold, din zona fostului Pamgaz din Piatra Neamț, în noaptea de 11 spre 12 ianuarie. Răufăcătorii au reușit să sparga cafeneaua Venezia de alături și apoi s-au apucat să găurească zidul dintre cafenea și magazinul de bijuterii. Structura s-a dovedit, însă, rezistentă, din beton bine armat și hoții n-au reușit să facă o gaură suficient de mare ca să poată încăpea. Polițiștii fac cercetări de dimineață la fața locului.

Modul de operare seamănă izbitor cu cel de la bijuteria Stelian din Târgu Neamț, care a fost spartă, în noaptea de  6 spre 7 aprilie 2017. Hoții au pătruns în magazin după ce au spart zidul care-l separă de spălătoria ”Iris”. Zidul nu era prevăzut cu niciun fel de sistem de alarmă, pentru că, în fond, nu s-a gândit nimeni că ar putea fi o poartă de intrare pentru intruși. Magazinul avea, însă, jaluzele antiefracție și toate dotările de securitate, așa cum stabilește legea. Autorii n-au spart seiful, însă au furat toate bijuteriile din vitrină – circa 10 kilograme de aur. Până acum, autorii n-au fost prinși. (C.M.)