TeenAct, trupa de teatru a Colegiului Naţional “Petru Rareş”, are onoarea de a urca pe scenă în ultimul spectacol al Festivalului de Teatru Piatra Neamţ – ediţia 2017. Tinerii actori pietreni vor prezenta piesa “Atenție, aglomerație la sol!”, adaptare după un text de Marc Camoletti. Spectacolul este programat duminică, 19 noiembrie, de la 20:00, în Sala Mare a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, intrarea fiind liberă.

Traducerea aparţine Andei Ciocoiu, iar regia lui Claudiu Ladan. Echipa tehnică este formată din: lumini – Radu Tigran, sunet – Mircea Ţăranu, maşinist – Jamil Tarak, scenografia și producția: Raluca Rusu, care este şi profesor coordonator. Distribuția spectacolului este următoarea: Bernard – Claudiu Ladan, Gloria – Alexandra Bîrliba, Bertha – Smaranda Mihalache, Robert – Sandrino Mătase, Gabriella – Viorela Stoian şi Gretel – Luisa Rotariu.

“Bernard, personajul principal al piesei «Atenţie, aglomeraţie la sol!», este un arhitect de succes care este logodit în acelaşi timp cu trei stewardese, fără ca vreuna dintre ele să aibă habar despre celelalte. Micul său paradis romantic funcţionează la perfecţie: trebuie doar să gestioneze bine calendarul de zboruri şi să beneficieze de ajutorul Berthei, menajera sa morocănoasă, dar fidelă, care este pe post de controlor al traficului aerian romantic. Însă vizita neaşteptată a vechiului său prieten Robert, nişte zboruri modificate, turbulenţele climatice şi noile orare de zbor îi poartă pe protagonişti într-un haos nebun şi amuzant, plin de coincidenţe neaşteptate”, este descrierea cu care ne invită la spectacol membrii trupei TeenAct.

“Atenție, aglomerație la sol” pe scena Colegiului Național “Petru Rareș” (foto: Cristiana Prună)

Spectacolul “Atenție, aglomerație la sol!” a fost prezentat pentru prima oară în cadrul unui cerc pedagogic organizat la Colegiul Național “Petru Rareș”, fiind prezenți profesori şi elevi din județul Neamț. “A fost o experiență pe care nu o vom uita!”, şi-a reamintit zilele acestea Claudiu Ladan.

TeenAct a avut un an 2017 excelent. Tinerii actori pietreni au cucerit premiul I la Festivalul Internaţional de Teatru “Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni din luna august, Claudiu Ladan câştigând şi două premii individuale: “cel mai bun actor în rol principal” şi “marele premiu al categoriei individual”. Ulterior, în luna septembrie, tot Claudiu Ladan, coordonatorul trupei, a primit “premiul special de interpretare şi regie” în cadrul “Histrioniadei Liceenilor” de la Cluj Napoca. În palmaresul tinerilor pietreni se mai află un loc I la Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii “Neghiniţă” Bacău, în noiembrie 2016.

TeenAct şi-a reluat activitatea, în februarie 2016, după o pauză de 10 ani, la iniţiativa lui Claudiu Ladan, trupa fiind înfiinţată iniţial la începutul anilor 2000. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: TeenAct)