0:00

Guvernul României a decis în ședința de ieri, 14 decembrie, la propunerea Ministerului Dezvoltării, alocarea sumei de 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din România, între acestea regăsindu-se și Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț.

Teatrul Tineretului Piatra-Neamț va primi un milion de lei de la bugetul de stat, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Din această sumă, vom aloca 500.000 de lei pentru susținerea cheltuielilor de funcționare, pe de o parte în contextul creșterii considerabile a prețurilor energiei electrice și a gazelor naturale, și, pe de altă parte, al creșterii pe cale indirectă a cheltuielilor aferente producției de spectacole și organizării Festivalului de Teatru. 518.880 lei vor fi alocați cheltuielilor de capital, pentru investiții în aparatură de sunet, video și lumini necesară producției de spectacole la standarde îmbunătățite și conforme mediului artistic modern (…)”, a declarat Gianina Cărbunariu, director general al TT-ului.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit, încasat în perioada 1 august-9 decembrie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, teatre, opere şi filarmonici din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole. (Angela Croitoru)

Articolul precedentFost director DSVSA Botoşani trimis în judecată pentru corupție
Articolul următorLucrările de la evaluarea națională și bacalaureatul 2023 ar putea fi corectate digital
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.