reclama autocenter

tce 2013 01

A devenit deja tradiție în istoria grupului de firme TCE 3 Brazi ca, an de an, să organizeze, în câmp, manifestări prin care să prezinte experților în domeniul agricol, dar și tuturor celor interesați, tehnologiile și utilajele de ultimă generație de care dispune. Acest lucru a făcut ca holdingul TCE 3 Brazi să ajungă cunoscut nu numai la nivel național, ci și mondial, mai ales după ce Insula Mare a Brăilei a devenit cea mai mare exploatație agricolă din Europa. Cum doar cu tehnologie performantă și oameni de calitate nu poți face prea multe, dacă nu dispui de soluții eficiente pentru tratarea plantelor, a fost nevoie ca TCE să se alieze cu firme dintre cele mai prestigioase din domeniul inputurilor. Una dintre acestea, partener consacrat, de altfel, este compania Du Pont, cu o tradiție de peste două secole. Alături de partenerii de la această companie, grupul de firme TCE 3 Brazi a organizat, ieri, în comuna Zănești, manifestarea intitulată „Centrul Inovativ”. De fapt, a fost vorba despre o prezentare, în câmp, a tehnologiilor utilizate în cultura rapiței, grâului, orzului, porumbului și florii soarelui, pentru toate aceste culturi folosindu-se soluțiile oferite de partenerii de la Du Pont și divizia Pioneer. Totodată, tuturor celor prezenți le-au fost prezentate mașinile și utilajele agricole din dotarea TCE 3 Brazi, dar și standurile cu bovine din rasele pentru lapte și carne. Ca de obicei, această manifestare de înaltă ținută i-a strâns la un loc pe reprezentanții Consiliului Județean Neamț, ai Direcției Agricole, dar și ai altor instituții de profil din județ, dar și pe agricultorii din întreaga regiune a Moldovei, care au vrut să vadă pe viu ce înseamnă cu adevărat calitatea. Nu în ultimul rând, prezenți au fost și primarii acelor comune pe raza cărora TCE 3 Brazi are activitate. Marele absent al evenimentului a fost președintele holdingului TCE 3 Brazi, inginerul Culiță Tărâță. Lipsa domniei sale a fost motivată de faptul că a ținut să fie prezent la slujba de înmormântare a Părintelui Iustin Pârvu, întemeietorul Mănăstirii Petru Vodă. De altfel, inginerul Radu Bălău, directorul executiv al TCE 3 Brazi, și-a început discursul cu invitația adresată oaspeților de a păstra un moment de reculegere în memoria marelui duhovnic al națiunii.

„Am modernizat continuu sectorul zootehnic”

„Urez tuturor un sincer și bun venit la acest eveniment, în cadrul căruia vrem să demonstrăm, alături de partenerii de la Du Pont, avantajele utilizării unor tehnologii avansate în cultura plantelor. Am organizat tot ceea ce se vede aici împreună cu domnul director al Du Pont România, Vasile Iosif, dar și cu o parte din echipa domniei sale. Știm cu toții că în ultimii 3-4 ani, seceta nu ne-a ocolit, iar efectele se fac imediat simțite. Este al treilea an consecutiv când suntem parteneri cu Du Pont România, unul din cei mai mari furnizori de inputuri pentru agricultura românească. Prin implicarea oamenilor, am reușit să avem rezultate bune, atât în sectorul agricol, cât și în cel vegetal. Pentru cei care încă nu cunosc acest lucru, am înființat, anul acesta, Asociația Crescătorilor și Producătorilor de Taurine Aberdeen-Angus, rasă a cărei promotori suntem încă din 2007. Prin înființarea asociației, am reușit să atingem câteva obiective importante, ca de pildă extinderea crescătoriilor de rase de bovine pentru carne, iar acum punem la punct planul de extindere a colaborării în zonele de deal și de munte. Ținând cont de condițiile meteo și de seceta extrem de puternică, trebuie să găsim soluții pentru a veni în ajutorul crescătorilor de animale din aceste zone. Grupul de firme TCE 3 Brazi a reușit să modernizeze continuu sectorul zootehnic, pentru care alocă sume foarte importante. Speranțele noastre stau în găsirea soluțiilor pentru sporirea competitivității de pe piața europeană. Avem în derulare două proiecte prin fonduri FEADR, ambele pentru ferma de creștere a porcinelor de la Bașta. Le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru participarea în număr atât de mare la acest eveniment și sunt convins de faptul că vom vedea cu toții beneficiile științei în asigurarea unor condiții esențiale pentru viața de zi cu zi”, a precizat inginerul Radu Bălău, directorul executiv al TCE 3 Brazi.

„Cutezanța de a investi în agricultură!”

La rândul său, directorul Du Pont România, Vasile Iosif, a făcut câteva precizări legate de colaborarea cu TCE 3 Brazi. „Sunt încântat de progresul extraordinar pe care l-a făcut ferma de la Zănești. Prima oară am venit aici în 1997. Pe atunci se lucra pe 1.500 de hectare. Pun pariu că dacă ați fi avut banii domnului Culiță Tărâță, nu i-ați fi investit în agricultură, ci v-ați fi gândit la cu totul și cu totul altceva. În urmă cu doi ani, domnia sa spunea că în Insula Mare a Brăilei s-au investit 50 de milioane de euro în echipamente. Îi mulțumesc domnului Tărâță pentru cutezanța de a investi în agricultură, pentru că, fără mâncare, nu putem trăi. Mulțumesc tuturor specialiștilor din cadrul companiei, pentru profesionalismul lor. Odată cu trecerea timpului, foarte mulți au înțeles că trebuie să investim mai mult, dacă vrem să obținem performanță. Recoltarea nu se face în fiecare zi, ci o singură dată pe an, și de aceea este foarte important să nu dai greș, mai ales când vine vorba de protecția plantelor. La ora actuală, compania noastră investește în trei domenii importante, și anume industria alimentară, industria energetică, mai ales regenerabilă, și protejarea vieții. De ce suntem astăzi aici? Deoarece credem că, odată cu prăbușirea regimului comunist, fermierul are acces la informație din ce în ce mai greu, în ciuda faptului că există internetul. Cel mai bun examen pentru o companie este atunci când merge în fața culturii. Sunt foarte multe produse pe piață, nu spunem că ale noastre sunt cele mai bune. Spunem că sunt extraordinare, cu o singură condiție: să știi când să le administrezi. Dacă tratamentele sunt administrate continuu și în mod profesionist, vă garantez că în câțiva ani România nu va mai avea infestarea cu buruieni cu care se confruntă astăzi! Mi-aș dori să învățăm împreună câte ceva în fiecare zi, pentru că așa ar fi normal. Mi-ar plăcea să vorbim despre culturile noastre, pentru că nu cred să existe în lume vreun fermier care să nu fie mândru de culturile lui. Agricultura este viața noastră, nu mai este un hobby, ci un business prin care faci sau pierzi bani. Oamenii au nevoie de produse de calitate, iar noi putem să le aducem această calitate”, a declarat Vasile Iosif, directorul Du Pont România.

tce 2013 02tce 2013 03

tce 2013 04

tce 2013 05

tce 2013 06

tce radu balau

tce vasile iosif

Alex SÎRBU

Articolul precedentCetatea a promovat în Liga a III-a
Articolul următorTestamentul politic al lui Eminescu