Tariful maxim pentru transportul în regim taxi în municipiul Piatra Neamț va fi de 2,9 lei pentru un kilometru. Asta au stabilit în cele din urmă consilierii locali în ședința de marți, 24.04.2018.

Taximetriștii din Piatra Neamț, prin asociația de profil, au solicitat pentru a doua oară, în decurs de două luni, majorarea tarifelor maxime pentru transportul în regim taxi, la prețul de 3,7 lei pe kilometru. În primă fază, în ședința din februarie, consilierii au fost de acord să mărească prețul de la 2,2 lei la 2,5 lei pentru un kilometru. Acum solicitarea taximetriștilor a fost aceeași, de a ajunge la 3,7 lei pentru un kilometru, însă au obținut o creștere de doar 40 de bani.

Majorarea respectivului preț a fost motivată de către taximetriști prin creșterea prețului la carburanți și la piese, dar și prin modificările de ordin fiscal survenite începând cu data de 1 ianuarie 2018. De asemenea, aceștia au spus că ultimele modificări ale prețului de pornire pentru un kilometru parcurs cu taxiul au fost făcute în anul 2008. (E.C.)

1 COMENTARIU

  1. taximetristii sa se duca la.munca…avem nevoie de cizmari, spargatori de lemne, sculeri matriteri, ferari betonisti…ce buni ar fi astia ca s odihniti

Comments are closed.