La dezbatere au fost mai mulţi jurnalişti, decât cetăţeni

Miercuri, 20 noiembrie, în Sala de ședințe a Consiliului Local Târgu-Neamț a avut loc o dezbatere publică pe un proiect de act normativ privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2014. Chiar dacă administrația locală a anunțat cu mult timp înainte despre această dezbatere, prin mai multe mijloace de comunicare în masă, dar și pe site-ul primăriei sau prin împărțirea de fluturași prin oraș, la dezbatere au participat mai mulți ziariști decât cetățeni. Prezenți la dezbatere au fost primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humu-lescu, consilierii locali Vasile Dron, Daniel Cozma, Viorel Marian, Gheorghe Trofin și Mihaela Marian.

Taxele în 2014 majorate cu rata inflaţiei

În cadrul dezbaterii s-au prezentat mai multe proiecte privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2014, dar şi cel privind stabilirea taxelor de concesiune și închiriere la nivelul orașului Târgu-Neamț pentru anul 2014. Propuneri la proiectele de hotărâre care vor fi dezbătute în ședința de Consiliu Local de la sfârșitul săptămânii viitoare, au făcut doar 3 târgnemțeni.
„Sincer, îmi doream să fie mai mulți participanți la această dezbatere publică, să avem cât mai mulți reprezentanți ai ONG-urilor locale și locuitori ai orașului. Noi le-am trimis invitații, am împărțit sute de fluturași prin oraș, am anunțat și prin mass-media. Aș vrea să precizez încă de la început că taxele și impozitele la Târgu-Neamț nu se majorează, așa cum ar trebui, având în vedere datoriile pe care le avem, mai exact acel credit de 240 de miliarde de lei vechi, care a devenit o grea moștenire și o povară pentru administrația locală. Nu mai vorbim de alte cheltuieli. Dar împreună cu echipa mea de la primărie am găsit soluții, astfel încât în anul 2014 să ținem cont de rata inflației, și avem aici și adresa de la Institutul Național de Statistică Neamț, care spune că rata inflației pe anul 2013 a fost de aproximativ 3%, așa că taxele și impozitele pe anul viitor vor crește cu 3%, odată cu rata inflației”, a spus primarul Daniel Harpa.
Proiectul de act normativ privind majorarea taxelor și impozitelor pe anul 2014 va fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Local de la sfârșitul săptămânii viitoare. (C.T. STURZU)