reclama autocenter

* interlopul era fugar de 3 ani, de când Tribunalul Bacău a decis să-l aresteze în dosarul Bariera

Botez

  •  ulterior a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru că a pus la cale asasinarea lui Puiu Mironescu
  • arestarea sa decapitează ultimul clan interlop din Piatra Neamţ

Adrian Marin Botez (36 de ani) cunoscut sub porecla de Ţâţă, a fost ridicat. ieri, de mascaţi într-un local din Bucureşti, şi “condus” direct la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, din IGPR. El era căutat de poliţie şi pus în urmărire naţională din ziua de 9 mai 2011, pentru că a dispărut după ce Tribunalul Bacău a decis să-l aresteze în dosarul Bariera. Ulterior, Ţâţă a fost judecat în lipsă pentru că a pus la cale asasinarea lui Puiu Mironescu, iar locotenenţii săi, care l-au urmărit şi l-au tocat cu bâtele şi cu răngile pe Mironescu în seara de 14 februarie 2011, au fost arestaţi. Ţâţă, însă, a avut “inspiraţia” de moment de a dispărea cu puţin timp înainte ca instanţa să se pronunţe. Şi a stat fugar 3 ani, timp în care foarte probabil poliţiştii au ştiut exact unde se află şi ce face şi l-au lăsat liber tocmai ca să-i poată proba faptele din alte dosare deschise pe numele lui.

12 ani de închisoare, cu spor de pedeapsă

Anchetată la Bacău, de şeful parchetului judeţean, procurorul Felix Bănilă, tentativa de asasinat comisă împotriva lui Puiu Mironescu a cumulat 80 de ani de închisoare pentru Ţâţă şi locotenenţii săi. Iniţial, liderul interlop a primit 10 ani, dar Curtea de Apel Bacău a considerat că e prea puţin şi i-a dat un spor de pedeapsă de 2 ani. Tot 2 ani de închisoare în plus au primit şi cei care au mânuit bâtele şi răngile cu care i-au rupt oasele (rezistente de altfel) lui Mironescu. Singurul care a scăpat de un an de închisoare a fost Claudiu Păvălucă, individul care se afla la volanul autoturismului care a intrat direct în maşina lui Mironescu, pentru a-l face să oprească. Gestul lui Păvălucă nu înseamnă doar 9 ani de puşcărie, ci şi despăgubiri de 70.000 de lei către Mironescu. Iar toţi ceilalţi, care au tăbărât pe el şi l-au lovit, cu intenţia clară de a-l ucide, au fost obligaţi să-i plătească 100.000 de lei. În plus, instanţa a dispus ca toţi indivizii judecaţi în dosar să stea cuminţi la prelevarea de probe ADN, ale căror rezultate să fie introduse în baza naţională de date genetice a poliţiei.

Arestarea lui Ţâţă s-ar putea să rezolve şi dosarul bătăii din anul 2010, din celebra cafenea Café Latino, unde unii din locotenenţii interlopului judecaţi şi în dosarul Bariera l-au bătut de l-au smintit pe Marius Caminschi, un fost sportiv eşuat la statutul de gorilă a lui Gheorghiţă Mararu. Deşi după numărul de zile de îngrijiri medicale, agresiunea împotriva lui Caminschi ar fi putut fi încadrată lejer ca tentativă de omor, victima însăşi nu s-a dus cu certificatul medico-legal în faţa anchetatorilor şi nici nu a formulat vreun fel de pretenţii, aşa că Ţâţă şi ai lui au fost trimişi în judecată doar pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Procesul, însă, se lungeşte de aproape 4 ani, Adrian Botez fiind cel care a tras de timp cât a putut. La unul din termenele la care s-a prezentat, a făcut un pic de atmosferă în curtea judecătoriei, unde s-a întâlnit cu un duşman pe care l-a luat la rost, iar în faţa instanţei s-a ridicat mut din bancă şi avocatul său a prezentat o hârtie de la medic, conform căreia clientul său avea o gravă afecţiune a corzilor vocale şi, ca atare, nu putea fi audiat. Şi, aşa, cu amânare după amânare, procesul a ajuns acum la al 27-lea termen, iar următoarea şedinţă de judecată, la care probabil va fi adus personajul Ţâţă, a fost programat pentru 4 iunie 2014.

“Creierele” şi “bâtele” în celule

Arestarea lui Ţâţă decapitează ultima grupare intelopă din Piatra Neamţ, celelalte două, conduse de Mironescu şi Mararu fiind deja “cuminţite” după ce liderii – “creierele” care puneau la cale răfuielile, dar şi o parte din locotenenţi – “bâtele” care executau comanda, au ajuns după gratii.

De-a lungul anilor, între cele trei grupări au fost nenumărate încleştări, care au culminat cu împuşcarea lui Mironescu în plină stradă, cu zdrobirea în bătaie a lui Falău, cu incendieri de maşini şi moteluri şi cu asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, în acelaşi bar Café Latino, frecventat atât de interlopi, cât şi de… magistraţi. Moartea lui Mararu a deschis “războiul”, care până atunci fusese mocnit, şi a fost urmată de tentativa de asasinat de la barieră, care a atras o nouă răzbunare, de data asta din partea fraţilor (supravieţuitori) Mararu, care au tocmit un moldovean să-l execute pe Mironescu. Asasinul plătit a ratat ţinta, iar Mironescu nu putea lăsa nepedepsită o astfel de “iniţiativă”, aşa că a găsit şi el nişte “oameni de bine” pe care i-a plătit să monteze un kil de trotil sub maşina lui Bogdan Mararu. Acum, Mironescu, Mararii, Falău şi, mai nou, Ţâţă, sunt la “păstrare”. Pentru mulţi ani, cu executare!

Cristina MIRCEA

Articolul precedentMere este, bani … nevoie
Articolul următorSpectacol caritabil pentru vârstnicii de la Roznov

2 COMENTARII

  1. Ma baieti, care ultimul clan???voi unde traiti? de clanul Donose+Carabulea ati auzit, de jafuri, carduri clonate, droguri, fetite, jocuri de noroc? Numai scrieti prostii! In plus clanul lui Marin Botez Adrian nu e format din 10 indivizi, asa ca inainte sa scrieti prostii mai intrebati si voi “organele”

  2. ERA LA PONTA CA SI ASA E IN MINUS CU UN OM DIN CEI 40 DE HOTI ORICUM IN NEAMT GASESTI DE REZERVA OAMENI IN CONSILUL JUDETEAN ASA CA TITA NU MAI ARE LOC SI L-AU TURNAT.

Comments are closed.