Vineri, 3 septembrie, în jurul orei 18:30, o tânără de 25 ani, din municipiul Suceava, a sesizat la poliție faptul că tatăl ei se comporta violent.

Femeia a declarat polițiștilor că, după o ceartă cu acesta, a fost agresată de către tatăl ei de 55 ani. Alte două femei de 50 de ani și 19 ani, fosta soție și cealaltă fiică a bărbatului, care locuiesc în același imobil, au confirmat cele spuse de tânăra de 25 de ani și au reclamat, la rândul lor, un comportament agresiv în ultima perioadă din partea bărbatului.

„Au fost întocmite formulare de evaluare a riscului conform prevederilor Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, rezultând faptul că exista risc iminent în situația tuturor celor trei femei. În aceste condiții, după audierile efectuate la sediul Poliției Municipiului Suceava a fost emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbatul de 55 de ani, pentru o perioadă de 5 zile, începând cu data de 03.09.2021, până la data de 08.09.2021, înregistrându-se totodată și un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de ”violență în familie” și „amenințare”, a precizat comisar șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Pentru punerea în aplicare a ordinului de restricție, bărbatul de 55 de ani a fost evacuat din locuinţa comună, situată în municipiul Suceava, cu forța,  pentru că acesta s-a încuiat într-o încăpere a locuinţei.

Ulterior, a cooperat cu poliţiștii și a fost condus la centrul specializat de primire în regim de urgență.

Angela Croitoru

Articolul precedentAcțiune de amploare a polițiștilor rutieri în Suceava: 46 de permise reținute, 354 de amenzi
Articolul următorȘofer prins cu alcoolemie de 1,20 în aerul expirat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.