Tarifele maxime aplicate de transportatori pentru abonamentele de care beneficiază elevii navetişti vor rămâne neschimbate și în următorii doi ani școlari, respectiv până la 1 septembrie 2019. Guvernul României a aprobat, în cadrul şedinţei de joi, 7 septembrie, o Hotărâre pentru modificarea art. 4 din Hotărârea 863/2016.

„Potrivit legislației în vigoare, elevii care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier. Transportatorii au obligativitatea să respecte tarife maxime la stabilirea prețurilor acestor abonamente stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, însă tarifele au fost valabile până la 1 septembrie 2017. Prin actul normativ adoptat astăzi, aceleași tarife maximale se vor aplica până la 1 septembrie 2019”, se precizează într-un comunicat de presă.

Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3,48 de lei/km dus-întors fără TVA. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE CSM Roman-Csikszereda 4-1 (3-0)
Articolul următorCe alimente vor primi copiii la şcoală şi cât vor costa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.