Tarif ”unic” pentru abonamentele elevilor navetiști, ZCH NEWS - sursa ta de informații
sursa foto: dcnews.ro

Începând de anul școlar viitor, tarifele abonamentelor decontate elevilor navetiști vor fi plafonate. Demersul apare în contextul în care, acum, tarifele maxime pentru abonamentele acordate elevilor care pot fi practicate de transportatori oscilează între 10 lei (fără TVA), pentru distanța minimă de 3 kilometri, până la 174 de lei (fără TVA), pentru distanța maximă de 50 de kilometri.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, ”tarifele maxime pentru abonamentele de transport școlar sunt valabile până la 1 septembrie 2017. Ulterior, autoritățile competente în domeniu vor efectua o analiză amănunțită în vederea actualizării de către Guvern a nivelului tarifelor în funcție de noile costuri ale companiilor de transport, precum și pentru a se stabili dacă există zone omogene din punct de vedere al condițiilor specifice furnizării serviciului de transport, care să justifice stabilirea de tarife diferențiate”.

Actul normativ adoptat miercuri, 16 noiembrie, este complementar ordonanței de urgență aprobată în luna octombrie, prin care operatorii de transport rutier sunt obligați să emită abonamente pentru transportul elevilor, decontate integral din bugetul de stat pentru distanțe de până la 50 de kilometri.

Conform datelor existente la nivelul Ministerului Educației, în anul școlar 2015-2016 peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic, folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri. (M.T.)

Articolul precedentSe apropie Crăciunul, încep controalele la pirotehnice!
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI: CSM Poli Iași va juca, în deplasare, cu CFR Cluj
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.