0:00

Târgul de Turism al României ediția 2014, deschis oficial, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Joi, 13 martie, s-a deschis oficial Târgul de Turism al României, ediția de primăvară. La deschiderea standului județului Neamț a fost prezent președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, alături de consilierul județean Daniel Vasiliu. Nici standul municipiului Piatra-Neamț nu a fost însă mai prejos, la deschidere, din delegația oficială făcând parte viceprimarul Adrian Grigoraș.

Standul orașului Târgu-Neamț a surprins prin forma sa, de cetate medievală, iar alături de primarul Daniel Harpa, a ținut să promoveze orașul din care provine, şi deputatul Ionel Arsene. La această ediție, Consiliul Județean Neamț s-a prezentat cu un stand mai mare decât de obicei, iar tema acestei ediții de primăvară, aleasă de compartimentul de specialitate a Consiliului Județean Neamț este una care se axează în principal pe agroturism. Pionul principal al promovării județului Neamț este însă broșura intitulată „Veșnicia s-a născut la sat”, broșură ce conține mai multe materiale de promovare a agroturimului în județul Neamț.

”Este foarte importantă prezența județului Neamț la acest târg, cu atât mai importantă cu cât se are în vedere promovarea agroturismului, promovarea satelor nemțene. Este foarte importantă participarea tuturor celor care au pensiuni, hoteluri în zonele agroturistice și dau ca exemplu stațiunea Durău. De asemenea, este importantă și promovarea valorilor și tradițiilor satelor de munte, precum și turismul ecumenic, pentru că județul Neamț are un potențial destul de ridicat în acest sens. Așteptările noastre sunt mari de la acest Târg, iar eu sper ca ecourile să fie pe măsură”, a declarat președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță.

”Este, într-adevăr, frumos. Standul județului a fost vizitat inclusiv de președintele Autorității Naționale pentru Turism și vreau să remarc că anul acesta Consiliul Județean Neamț are un stand foarte mare, bine poziționat și se poate compara cu standurile județelor Iași și chiar Sibiu”, a precizat Daniel Vasiliu, consilier județean.

”A fost foarte frumos. Particip pentru prima dată la o astfel de manifestare. Standul nostru este așezat chiar față în față cu cel al Consiliului Județean Neamț, iar eu spun că municipiul Piatra-Neamț are un potențial ridicat în ceea ce privește turismul și sper ca așteprările noastre să fie pe măsură. Îmi pare bine că sunt aici toți marii tur operatori, iar municipiul Piatra-Neamț are toate șansele să intre în circuitul turistic național”.

Pentru a promova oferta turistică a municipiului Piatra-Neamț, municipalitatea l-a avut invitat pe actorul Daniel Buzdugan: Sunt încântat cã mã aflu alãturi de voi la aceastã ediție a Târgului de Turism, sunt legat de zona Neamțului pentru cã am originile acolo. Consider cã este cea mai frumoasa zonã turistica a Moldovei, mai mult decat atât, în Neamț se dã ora exactã în ortodoxie. Mi-am petrecut multe vacanțe în Piatra Neamț și în judetul Neamț și intentionez ca și vacanța de Paște sã o petrec tot pe aceste meleaguri”.

Irina CĂLIN

Articolul precedentLaurenţiu Leoreanu înlocuit de la şefia PDL Roman
Articolul următorReprezentanţii Medasimpex reacţionează: „Suntem victimele evazioniştilor”