libris-2016În perioada 15-18 septembrie, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamț, atât cei care vor să facă cunoștință cu cartea, cât și cei care s-au împrietenit deja cu ea vor avea ocazia să asiste la o sărbătoare dedicată cărții, sub egida Târgului de carte ”Libris” – Ediția a VI-a. Un eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Neamț despre care oamenii literelor spun că, de la an la an, a evoluat în modul de organizare, acest lucru fiind dovedit și de maniera editurilor de receptare.

Editurile au un program bogat, echilibrat, cu foarte multă carte și o spun din perspectiva omului care lucrează între cărți și care e convins că e nevoie de carte românească. Cititorul vine în bibliotecă, librărie dar e bine să-i scoatem cartea în cale, în parcul orașului. Un târg de carte este prin definiție o sărbătoare a cărții, iar argumentele pentru reușită este prezența unor autori și edituri de marcă”, a spus Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene ”G.T. Kirileanu”.

Editurile nelipsite nici de la ediția din acest an sunt: Cartea Românească, Eikon, Junimea, Polirom, Humanitas ș.a. Dintre invitații, numiți de organizatori ”prezențe onorabile”, amintim: scriitorii Dan C. Mihăilescu și Ciprian Măceșaru, care vor putea fi văzuți și ascultați sâmbătă, 17 septembrie, între orele 17-18.30.

Ediția a VI-a a Târgului de carte ”Libris” va fi una de excepție, organizarea este foarte bună. Cu această ocazie, vreau să felicit Camera de Comerț și Industrie Neamț și pe domnul Apopii, în mod special, pentru modul în care au organizat acest eveniment și pentru implicare. Am convingerea că, an de an, va crește în dimensiune și în prestigiu și eu pot să vă asigur că noi, Consiliul Județean Neamț, vom sprijini oricând astfel de acțiuni pentru că acestea pun în valoare și fac cinste județului Neamț. Îi felicit pe toți cei care participă la acest târg cu cărțile scrise și, așa cum spunea și domnul Livescu, autorii din județul nostru, care participă, sunt convins că au venit cu cărți extrem de interesante. De asemenea, vreau să-i asigur de tot sprijinul Consiliului Județean și al meu în mod special” – Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Sunt convins că ediția din acest an va fi net superioară edițiilor anterioare și an de an se va înregistra o creștere a participării și calității acestui eveniment. Eu consider un bun prilej pentru edituri în a-și prezenta noutățile, de a intra în contact cu cei cărora le place să citească și, totodată, un bun prilej pentru pietreni de a afla despre noutățile editurilor, de a-și achiziționa cărțile pe care și le doresc. Îmi permit să lansez publicului nemțean invitația de a participa, în perioada 15-18 septembrie, în Parcul Central, la ceea ce, folosind titlul unei poezii a marelui Nichita Stăneascu, numesc a fi o emoție de toamnă: Târgul de carte Libris” – Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Cartea, pe lângă faptul că este un produs material al unor edituri și din acest punct de vedere Camera de Comerț și Industrie Neamț îl abordează ca un business, înainte de acest aspect, este un suport al vieții noastre de zi cu zi. Cu această ocazie, avem lângă noi personalități marcante ale județului Neamț, sunt oameni care s-au poziționat foarte bine în această zonă și faptul că suntem împreună pentru un eveniment cultural care se desfășoară la Piatra-Neamț este un câștig al nostru, al tuturor, și cred că va fi un câștig pentru întreaga comunitate” – Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț.

Partenerii evenimentului sunt: Primăria Piatra-Neamț, Consiliul Judeţean Neamţ, Societatea Scriitorilor din judeţul Neamţ, Biblioteca Județeană „G.T. Kirilreanu” și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Neamț. Programul integral al Târgului de carte ”Libris”:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/09/targ_de_carte_libris_neamt_2016.pdf

(M.T.)

Articolul precedentCursuri de limbă franceză la “Petru Rareş” şi Şcoala nr. 2
Articolul următorPMP Neamț și-a anunțat candidații la parlamentare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.