delf-piatra-neamt-2016Institutul francez din Iaşi organizeazǎ, în perioada septembrie-decembrie, cursuri de pregǎtire DELF şi simulǎri de examene pentru elevii de gimnaziu şi liceu. Acestea sunt programate la Colegiul Naţional “Petru Rareş” (pentru nivelele B1 şi B2) şi la Şcoala nr. 2 (pentru nivelele A1 şi A2). Cursurile au în vedere pregǎtirea examenelor DELF pentru elevi, din sesiunea 10-11 decembrie, care vor avea loc la Institutul francez Iaşi (înscrieri până pe 25 noiembrie). Elevii înscrişi la cursuri beneficiază de un abonament gratuit de un an la mediateca Institutului Francez Iaşi şi primesc un atestat la finalul cursului. Grupe sunt formate din maxim 15 elevi, iar fiecare modul durează 34 de ore. Pentru 400 de lei, cursanţii primesc manual, caiet de exerciţii şi un CD.

“Diplomele DELF sunt utile atât elevilor, care doresc să se înscrie la liceu în clase bilingve, elevilor de liceu, care vor avea două probe de limbi străine la bacalaureat (DELF-ul putând fi echivalat cu una dintre ele), cât şi elevilor de gimnaziu, în contextul noilor reglementări ale Legii Educaţiei. Valabile pe viaţă, diplomele DELF sunt recunoscute internaţional, atât pentru studiile universitare în spaţiul francofon, cât şi în viitoarea carieră”, spun reprezentanţii Institutului francez din Iaşi. Înscrierile la cursurile de pregătire DELF se fac până pe 3 octombrie 2016.

Avantaje

  • Diplomele DELF sunt eliberate de Ministerul Francez al Educației Naționale și sunt valabile toată viața. Aceste diplome înlocuiesc proba de limbă străină de la Bacalaureat și testul de limbă străină de la admiterea în liceu.
  • Diplomele DELF reprezintă diplome oficiale de limbă franceză și validează în mod echilibrat, fiabil și obiectiv competențele de comunicare în conformitate cu Cadrul European Comun de Referință pentru Limbile Străineţ
  • Țările francofone oferă studenților străini numeroase burse de studiu în universități (Erasmus+).
  • Studiile în universitățile din Franța sunt printre cele mai ieftine din Europa.
  • Mai mult de 2.000 de firme francofone își desfășoară activitatea în România, prezentând o importantă ofertă de locuri de muncă.
  • Franceza este una dintre limbile de lucru cele mai folosite în instituțiile europene.
  • Cunoașterea limbii franceze facilitează mobilitatea pe piața muncii.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Piatra Neamţ (str. Ştefan cel Mare nr. 4, telefon: 0233/213751, e-mail: director@cnpetrurares.ro) şi Şcoala nr. 2 Piatra Neamţ (str. Mărăţei nr. 6, telefon : 0233/226895).

Înscrieri se pot face la Institutul Francez Iasi (www.institutfrancais.ro, telefon: 0232/267637 sau 0769/056203, e-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro). (ZCH NEWS)

Articolul precedentDeschidere de an şcolar la Petricani
Articolul următorTârgul de carte ”Libris” – Ediția a VI-a, o sărbătoare a cărții
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.