pietricica turism

La Târgu-Neamț viscolul început duminică noapte a creat probleme în special la parcările cu plată. Șoferii, pur și simplu, nu pot nici intra, dar nici ieși din acestea. În rest, chiar dacă viscolul și zăpada abundentă sunt de nestăvilit, pe principalele artere ale orașului se circulă destul de bine. Administrația publică locală, prin vocea viceprimarului Traian Humulescu ne-a comunicat faptul că deszăpezirea parcărilor cu plată intră în atribuțiunile societății Civitas.

„Deocamdată, stăm bine în ceea ce privește dezăpezirea pe străzile orașului, mai ales că acționăm cu cele 6 utilaje din dotare încă de la ora 2 astă-noapte. Mai mult, pe unele străzi am acționat de 6 ori cu autogrederul. Angajații de la Eurosal au început deja să facă cărări pe trotuarele din centrul orașului și nu numai. Facem ce putem și dacă e nevoie vom acționa și în această seară și noapte. Despre problema parcărilor nu răspundem noi, ci cei de la Civitas. Ei trebuie să deszăpezească parcările”, ne-a declarat vicele Humulescu.

Mai mulți șoferi ne-au adus la cunoștință faptul că au serioase probleme atunci când vor să oprească mașina într-o parcare cu plată, din cauza zăpezii. Contactat telefonic, Ionel Ungurianu, directorul societății Civitas cea care administrează parcările cu plată, ne-a informat că imediat ce vântul se va mai potoli va interveni cu utilajele de deszăpezire. Mai mult, Ionel Ungurianu liniștește șoferii care nu pot ieși din parcare că nu li se vor bloca roțile, cel puțin în cursul zilei de azi.

„Cum stă vântul ne apucăm de deszăpezire. Avem utilajele pregătite și cel târziu la noapte vom interveni în toate parcările cu plată. Sunt treaz de la oră 2 noaptea. Vreau să asigur conducătorii auto că astăzi am dat ordin la subordonații mei să nu blocheze nicio mașină aflată în parcările cu plată care nu poate ieși din cauza zăpezii”, ne-a precizat șeful Civitas.

Deocamdată nu au fost sesizate accidente rutiere sau ambuteiaje. (C.T. STURZU)