tg cl oct 2014Angajații de la Serviciul Juridic al Primăriei Târgu Neamţ vor avea sarcina, în perioada imediat următoare, de a depista foștii și actualii consilieri locali incompatibili, care au făcut parte din legislativul târgnemțean în perioada 2008-2014.

Acţiunea se pune în mişcare în baza unei adrese oficiale venită din partea Prefecturii Neamţ. Prin această solicitare se încearcă depistarea aleșilor locali care au deținut sau dețin societăți comerciale ce au avut contracte cu primăria.

Ce zice primarul…

harpa - angheluta_resize„Am primit o adresă oficială din partea Prefecturii Neamț prin care ne cere să comunicăm situația tuturor aleșilor locali din Consiliul Local Târgu-Neamț privind incompatibilitatea, unde este cazul. Compartimentul juridic va verifica pe fiecare ales în parte, inclusiv primarul și viceprimarul, după care le vom înainta oficial pe bază de adresă la Prefectură. Nu este problema mea să aflu care ales local este incompatibil sau nu, eu doar iau act de adresa Prefecturii. Ce ne cere Prefectura, așa o să facem. Vom oferi date precise cu toți aleșii locali care dețin sau nu dețin societăți, în special pe cei care dețin funcții în societăți care au avut contracte cu primăria. Perioada de cercetare a aleșilor locali este între 2008-2014”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Ce zic aleşii…

Această situație delicată care ar putea influența majoritatea politică în Consiliul Local, e văzută de unii aleși locali ca o răzbunare politică venită din partea PSD.

Aurel Aciocârlănoae PNL: „Se vrea denigrarea politică a PNL-ului de către PSD. Se vede că sunt amenințări și presiuni către PNL și asta pentru că suntem majoritari în Consiliul Local. PNL a votat întotdeauna pentru binele comunității. Sunt doar răzbunări. Asta denotă faptul că PSD nu e în interesul orașului, ci al partidului. Este o adresă cu dedicație pentru Primăria Târgu-Neamț din partea Prefecturii, din moment ce doar la noi a venit o asemenea adresă, iar în celelalte orașe din județ nu a ajuns o asemenea adresă”.

Vasile Dron PSD: „Nu e prima dată când se verifică acest lucru. Nu mă interesează și nici nu am știut acest lucru până acum, când mi-ați spus dv”.

Ce zice prefectul…

Pentru lămurirea situației, o declarație a prefectului de Neamț, dl. Ioan Vlad Angheluță, şi dumnealui târgnemţean: ”Este o acțiune la nivelul întregului județ, ea se face periodic, deoarece există o dinamică la nivelul societăților comerciale, ies sau intră acționari, precum și o dinamică la nivelul consiliilor locale. În nici un caz nu e ceva special pentru Târgu Neamț.” (C.T. STURZU)

Articolul precedentCSM Bucureşti – HCM Roman 30 – 19 PROGRAMUL ETAPEI A 8-A CLASAMENT
Articolul următorSpitalul Judeţean Neamţ: Investigaţii imagistice gratuite din noiembrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.