0:00

TÂRGU NEAMŢ: Trafic rutier cu probleme, în ciuda variantei ocolitoare!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTraficul rutier din oraşul Târgu Neamţ continuă să constituie o problemă, deşi realizarea variantei ocolitoare, după 2012, ar fi trebuit să rezolve dificultăţile.

E vorba, din câte spun autorităţile locale, de faptul că multe TIR-uri și camioane aleg să traverseze orașul, în loc să circule pe variantă. Pe lânga aceasta, ar mai fi şi problema că TIR-urile, care vin din Suceava sau merg spre Suceava, nu au altă variantă decât prin centrul orașului. Viceprimarul Vasile Apopei spune că ar fi o soluție.

TÂRGU NEAMŢ: Trafic rutier cu probleme, în ciuda variantei ocolitoare!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Orașul are variantă ocolitoare, dar problema rămâne la TIR-urile care vin dinspre Suceava sau merg spre Suceava. Nu avem alternativă, deocamdată. Dacă aceste TIR-uri ar intra pe variantă ar trebui să meargă pe la Cristești și ar ocoli mult. Avem în plan o soluție, dar trebuie să găsim și finanțare. Strada Castanilor sau varianta ocolitoare, cum i se mai spune și care începe de după podul Ozana și se termină după Volvatir ar trebui prelungită până undeva pe Aerodrom și să iasă pe strada Mărășești prin zona gropii de gunoi, spre Fălticeni. Doar așa am rezolva problema traficului din oraș. O mare parte din mașini care circulă spre Roman sau Iași, deja nu mai circulă prin oraș, ci pe varianta ocolitoare. A existat o problemă și podul de sub calea ferată, dar s-a rezolvat. S-a lărgit curba și s-a adâncit distanța dintre pod și șosea. În oraș, e adevărat, traficul este o problemă, în special, în zilele de luni sau de sărbători”, spune viceprimarul Vasile Apopei.

Noul viceprimar mai are în plan și construirea unui pasaj subteran la semaforul de la Piață, pentru fluidizarea traficului din oraș. (C.T. STURZU; M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentACTUALIZARE Proteste în penitenciare: Sute de deţinuţi în greva foamei
Articolul următorSecret de… frica hoţilor: pădure doborâtă de tornadă!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.