penitenciarul bacau 02ACTUALIZARE: Un nou comunicat al Administraţiei Penitenciarelor face referire la situaţia din ziua de 14 iulie, ora 10:00, dar şi la evenimentele petrecute peste noapte.

În „hora” protestelor s-au prins şi deţinuţii de la Penitenciarul Bacău.

Continuă greva foamei în toate unităţile de detenţie, iar la Botoşani manifestaţiile pe acoperiş.

„Penitenciarul Iași – nu sunt manifestări, 124 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Botoșani – deținuții care manifestau în curtea de plimbare au abandonat protestul și au intrat în spațiile de cazare la ora 00:45; 5 deținuți își mențin protestul pe acoperișul curții de plimbare; 268 de deținuți au refuzat hrana; deținuții unei secții de cazare se manifestă zgomotos, lovind grilajele camerelor. A fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Penitenciarul Vaslui – nu sunt manifestări, 56 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Bacău – fără manifestări, 43 de deținuți au refuzat hrana.

Pe parcursul nopții, la Penitenciarul Bacău, în intervalul orar 00:00-02:00, deținuții au incendiat materiale textile și au lovit gratiile de la ferestre. A fost alarmat personalul unității și a fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne”, se specifică în comunicatul citat. (ZCH NEWS)

****

botosani penitenciarŞTIRE INIŢIALĂ: Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a revenit, joi dimineaţă, 14 iulie, cu informaţii proaspete despre protestele din închisori.

Comunicatul face referire la ora 23:00 a zilei de miercuri, 13 iulie.

Conform comunicatului de presă al ANP la „Penitenciarul Iași nu sunt manifestări, 226 de deținuți au refuzat hrana”.

„Penitenciarul Botoșani – 95 de deținuți se manifestă zgomotos în curtea de plimbare, 13 deținuți au escaladat și protestează pe acoperișul unei secții de deținere și 8 pe acoperișul curții de plimbare, 590 de deținuți au refuzat hrana. A fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne”, se mai precizează în comunicat.

În fine, la „Penitenciarul Vaslui nu sunt manifestări, 2 deținuți au refuzat hrana”, potrivit Compartimentului Relații Publice și Mass-Media al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Vă reamintim că deținuții de la Penitenciarul Botoșani au început protestele, marți, 12 iulie, la orele serii. Scandalul a intervenit la nici 24 de ore de la protestele similare de la Penitenciarul Iaşi (11 iulie seara şi 12 iulie).

„Principalele aspecte semnalate de către deținuți vizează îmbunătățirea condițiilor de detenție, precum: supraaglomerare, participarea la activități lucrative și educative, programul TV, serviciile medicale, micșorarea cuantumului pedepsei cu închisoarea și termenele stabilite de comisia pentru liberare condiționată”, mai afirmă cei de la ANP. (ZCH NEWS)

Articolul precedentWeek-end în zgomot de motoare: Drift pe înălţimile Rarăului!
Articolul următorTÂRGU NEAMŢ: Trafic rutier cu probleme, în ciuda variantei ocolitoare!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.