Știre actualizată. Târgu-Neamț: Țeapă dată unui CAR prin metoda “adeverința”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Administratora firmei are acum dosar penal pentru înșelăciune.

Polițiștii de la Târgu Neamț s-au sesizat din oficiu despre faptul că femeia ar fi emis în fals mai multe adeverințe de salariat unui număr de 11 persoane cu ajutorul cărora aceștia ar fi obținut credite de aproximativ 220.000 lei de la CAR Pensionari. Banii nu ar mai fost returnați.

Știre inițială: O femeie, în vârstă de 45 de ani, din Târgu-Neamț a reușit să creeze o pagubă de 220.000 de lei unei Case de Ajutor Reciproc din localitate folosind metoda clasică „adeverința”. În calitate de administrator al unei firme, ea este acuzată că a eliberat, de la începutul anului 2019 până în prezent, adeverințe de salariat în care trecea lefuri mai mari unor angajați. Pe baza acestora, oamenii au luat mai multe împrumuturi pe care nu le-au mai rambursat.

Astăzi, 27 septembrie, polițiștii de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț au efectuat o percheziție acasă la administrator.

“Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2019, până în prezent, o femeie de 45 de ani, din-Târgu Neamț, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, ar fi eliberat mai multor persoane adeverințe de salariat care nu corespund realității, cu ajutorul cărora, persoanele în cauză ar fi obținut de la o Casă de Ajutor Reciproc, credite în valoare de aproximativ 220.000 de lei, credite care ulterior nu au fost rambursate.

În urma percheziției efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Cercetările continuă pentru probarea întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor angajaților implicați în această filieră.

Angela Croitoru

Articolul precedent„Upgrade” la Protecţia Consumatorilor
Articolul următorCaracatiță mafiotă în păduri. Percheziții de amploare în Neamț și alte 15 județe pentru spălare de bani și evaziune
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.