reclama autocenter

Cazul şoferului din Târgu-Neamţ care l-a accidentat mortal pe preotul Vasile Adiaconiţei din satul Ţolici, comuna Petricani, s-a transformat în dosar penal pentru ucidere din culpă, ce se află în lucru la Poliţia Târgu-Neamţ.

Tânărul şofer are doar 23 de ani şi în acea după-amiază conducea un autoturism marca Mercedes. „Poliţia Târgu-Neamţ continuă cercetările în cauză şi s-a întocmit deja şi un dosar penal. În primă fază s-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală, iar acum, după decesul preotului, s-a întocmit dosar pentru ucidere din culpă. Tânărul care era la volan nu a mai făcut avut până acum incidente rutiere. Poliţia Târgu-Neamţ a făcut până acum demersuri, ca pe raza oraşului să fie montate indicatoare, acolo unde este necesar şi nu există. Începând cu acestă primăvară vom solicita primăriei montarea de cocoaşe în zona trecerilor de pietoni, în special în vecinătatea şcolilor, cât şi în alte locuri unde se impune”, ne-a spus Gheorghe Sava, agent principal Poliţia Rutieră Târgu-Neamţ.

La faţa locului se observă clar că indicatorul “trecere de pietoni” pe sensul care duce spre oraş lipseşte. Cetăţenii din acea zonă spun că acel indicator a fost rupt anul trecut, tot în urma unui accident rutier, când un autoturism a intrat în gardul de lângă Casa Memorială „Veronica Micle”.

Să veniţi seara să vedeţi ce curse maşini sunt pe aici. Bagă viteză până la stadion şi înapoi. Se aud motoarele de tremură geamurile de la casă. Poate ar trebui şi Poliţia Locală sau Poliţia Naţională să mai vină prin zona asta la ceas de seară. Mai grav este pe timpul zilei când vin şi pleacă copiii de la şcoală. Dacă se întâmplă încă o tragedie? ”, se plânge un cetăţean ce locuieşte la un bloc de vis-a-vis de spital.

De la Primăria Târgu-Neamţ ni s-a comunicat: „Dispar multe indicatoare din oraşul Târgu-Neamţ. Au fost furate. Au fost puse de trei sau patru ori indicatoare în acelaşi loc şi au fost furate. Cum ar fi la intersecţia Castanilor cu str. Ştefan cel Mare, pe unde vin TIR-urile sau la intersecţia Blebea cu str. Ştefan cel Mare. Avem zone în care indicatoarele nu rezistă două sau trei zile şi dispar. La locul unde a avut loc accidentul trecerea de pietoni este marcată vizibil, chiar dacă nu mai există indicator. O să montăm indicator şi acolo, în cel mai scurt timp”.

C.T. STURZU

Articolul precedentTârgu-Neamţ: Casa Culturii vă invită la teatru franţuzesc
Articolul următorNoi clauze în contractul managerilor de spitale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

9 COMENTARII

 1. Spuneți că trecerea de pietoni este vizibilă? Jumătate nici nu mai există iar pe partea unde este vizibilă parchează adeseori mașini.. și trecerea de pietoni dispare !

 2. Pai daca indicatorul lipseste, marcajul cu vopsea este sters cred ca administratorul drumului are cam aceeasi parte de vina cu soferul. Teoretic saracul om, Dumnezeu sa l ierte, a trecut prin loc nepermis. Un om a murit iar altul infunda puscaria mai mult sau mai putin meritat dar cel care raspunde de conditiile de trafic are constiinta curata. Sa fie drept oare?

 3. …..oare in natura umana sta scris cu litere de aur ,,NAIVITATE,,?!? cum putem crede ca plantarea unor indicatoare va tempera teribilismul (tembelismul) unora cu ,,cai putere,, multi sub ,,c.r,, poate doar o initiativa legislativa pentru introducerea AUTOVELOXURILOR pe strazile oraselor, ar face ceva!!!….

 4. Un pic inainte mai trece o alta masina cu viteza mare. baietii erau la o liniuta pt ca nici tanarul cu mercedes nu venea prea gales.
  am fost la parinti in vizita in zona neamtului. marcajele sunt moft in zona. 100km/h in localitati rurale e aproape standard iar depasirile pe linie continua si treceri de pietoni sunt o obisnuinta.
  astea nu mai tin de semnalizare ci si de un pic de educatie rutiera.

 5. Dumnezeu să-l ierte .Avea șoferul viteză ,dar si preotul a văzut mașină si totuș s-a grăbit sa treacă ,pur si simplu a fugit in fata mașini . Ca pietonii trebuie sa ne păzim si noi sănătatea chiar daca e trecere de pietoni .Partea aceia de strada este destul de haotică ,drumul de la piață ,grădiniță si spitalul ,strada foarte îngustă lipsa spațiilor de parcare a mașinilor face de multe ori sa nu ai pe unde trece daca trece si o mașină mare,un autobuz se blochează strada .Cine nu crede sa se facă prezent dimineața pe la 8 si seara pe la 16 si situația e si mai gravă cînd ploua .

 6. Pai acum e mortul vinovat,e catelul ,e pisica dar cel de la volan nu.dar oare scoala din apropiere sau gradinita au aparut peste noapte?dar daca pe asfalt era soferul oare cine era vinovat?

 7. Sa nu fie nimeni in pielea soferului! Azi am vazut locul accidentului,nu am vazut nici o trecere de pietoni!D zeu sa I ierte pe parinte!Poate ca asa a fost soarta!

 8. Din surse sigure va spun ca deja cazul este cosmetizat și șoferul nu va păți nimic . Politia deja a ” rezolvat ” cazul . A murit un popa !

Comments are closed.