Contractul de management pentru managerii de spital va conține clauze noi. Printr-un proiect de ordin, Ministerul Sănătății vrea să prevadă suspendarea contractului în cazul când managerul este în concediu de maternitate și în concediu medical mai mult de o lună. Contractul managerului va fi suspendat și când acesta este numit sau ales într-o funcție de demnitate publică, când este arestat preventiv sau în arest la domiciliu.

Noi clauze în contractul managerilor de spitale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSituații noi în care contractul de management sau de administrare al managerului de spital va înceta sunt cele în care intervine o condamnare definitivă cu executare a pedepsei cu închisoarea. Faptele de corupție și de serviciu, infracțiunile contra statului sau autorității, infracțiunile de fals, infracțiunile care împiedică înfăptuirea justiției ori infracțiunea comisă cu intenție și în incompatibilitate cu funcția, pentru care managerul este condamnat definitiv sunt tot atâtea motive pentru încetarea mandatului.

Noi clauze în contractul managerilor de spitale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProiectul de ordin este în dezbatere publică pe site-ul MS până la data de 18 mai 2018 și cuprinde și modificări ale indicatorilor de performanță a activității managerului unui spital public. (C.I.)

Articolul precedentTârgu-Neamţ: Tânărul care l-a izbit cu maşina pe preotul Adiaconiței, cercetat pentru ucidere din culpă
Articolul următor„Ștefan Potop / CHIPURI din Piatra-Neamț” la Galeria „Lascăr Vorel”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.