Până în acest moment, pentru străzile din orașul Târgu Neamț s-au cheltuit aproximativ 60 de miliarde de lei vechi, reprezentând bugetul orașului pe un an. Alte 100 de miliarde de lei vechi urmează să fie alocate de la bugetul local pentru asfaltarea altor străzi în perioada următoare.

 

Străzile care au făcut parte din primul lot de asfaltare, unele dintre ele fiind finalizate în timp ce restul au termen de finalizare sfârșitul lunii august sunt: străzile Gheorghe Lazăr, Gheorghe Asachi, Viitorului, Popa Şapcă, Batalion, Garoafelor, Păstorului, Sublocotenent Câmpeanu şi Fundăturile Ceahlău, Dorobanţi, Mihai Viteazul, Viilor.

Din lotul 2 pregătite pentru asfaltare în perioada următoare fac parte străzile: Ana Ipătescu, Preot Vasile Ignătescu, Hugo Schwab, Eternităţii, B.P Haşdeu, Crizantemei, Aprodu Purice, Sf. Lazăr, Siret, Blebei şi calea de acces la blocurile de locuinţe sociale din Blebea.

Toate aceste lucrări se fac cu bani de la bugetul local, pentru că de la guvern nu am primit niciun ban. Acum suntem în faza de proiectare a lotului 2 de străzi. La finalul lunii august sperăm să finalizăm lotul 1 de străzi ca mai apoi să ne apucăm de lotul 2. După ce vom finaliza lucrările de asfaltare de pe străzile din zona Barieră vom trece la asfaltarea strîzii Viitorului şi a Fundăturii Fierari din spatele Pieţei. Pentru aceste ultime două străzi documentaţia pentru managementul traficului rutier se află la Poliţia Rutieră a oraşului Târgu Neamţ pentru avizare. Am rugămintea la cetăţeni ca în perioada acestor lucrări să aibă răbdare până la finalizarea lor şi le cerem scuze pentru disconfort”, a spus primarul Daniel Harpa.

C.T. STURZU

Articolul precedentCOD PORTOCALIU Şi astăzi sunt prognozate furtuni în Regiunea Nord-Est
Articolul următorAcţiune educativă a poliţiştilor dedicată copiilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.