0:00

Târgu–Neamț: Șofer beat și fără permis prins de polițiști, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSâmbătă seara, 3 decembrie, în jurul orei 22:00, o patrulă a poliției rutiere din Târgu-Neamț a oprit în trafic un autoturism al cărui șofer avea un comportament suspect.

Tras pe dreapta și legitimat, s-a dovedit cu bărbatul de 43 de ani, din localitate, nu luase vreodată examenul pentru obținerea carnetului de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În plus, fiola alcoolmetrului a indicat o concentrație de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dacă în privința alcoolului, cel puțin prima valoare indicată este sub limita prevăzută de lege, de 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat, care se pedepsește cu închisoarea, pentru conducerea fără permis acesta riscă o pedeapsă privativă de libertate de la 1 la 5 ani. Iar persoana care i-a încredințat autoturismul pentru a-l conduce, știind că nu are permis, riscă aceeași pedeapsă, potrivit Noului Cod Penal.

Magistrații s-au arătat mai puțin toleranți în ultimul timp la capitolul infracțiuni rutiere, mai ales că județul Neamț se află pe un loc fruntaș la accidentele mortale înregistrate în acest an.

Angela Croitoru

Articolul precedentNeamț. Femeie acuzată că și-a ucis amantul
Articolul următor„Mastodont” răsturnat la Secuieni. Șoferul a ajuns în spital!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.