Secţia Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Orăşenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamţ se află în plin proces de reabilitare şi modernizare. Se vor executa astfel de lucrări şi la Secţia Medicină Internă, cu bani de la bugetul local, dar şi de la Consiliul Judeţean (CJ). Luni, 12 martie, primarul Daniel Harpa, managerul Florin Apostoae, însoţiţi de medicul anestezist Gheorghe Carp, au vizitat Secţia Ginecologie, pentru a inspecta stadiul lucrărilor.

Târgu-Neamţ: Secţia Obstetrică-Ginecologie în plină modernizare, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Până acum s-au realizat o parte din lucrările de la Secţia Obstetrică-Ginecologie, şi anume cabinetul de consultaţii, sala de naşteri, sala de reanimare a  nou-născutului, dar am continuat şi cu sala de post-travaliu. Urmează să finalizăm lucrările la sala de operaţii, la tot ce înseamnă bloc operator şi dorim să ajungem şi la salonul de terapie intensivă post-operatorie. Lucrările au fost efectuate cu fonduri de la Primăria Târgu-Neamţ şi de la Consiliul Judeţean Neamţ. Sperăm ca, într-o lună de zile, să finalizăm toate lucrările de reabilitare şi modernizare a secţiei. Din ce ştiu primăria a depus un proiect la Compania Naţională de Investiţii care a şi fost aprobat. Este vorba de modernizarea întregului compartiment ATI, ce include Secţia Nou-Născuţi, Secţia de Obstetrică-Ginecologie, Secţia de Medicină Internă. Ne dorim ca spitalul nostru să aibă o faţă europeană. Dacă până acum a existat o oarecare reticenţă din partea femeilor sunt sigur că de acum înainte acestea vor veni să nască cu drag la spitalul nostru”, ne-a spus dr. Florin Apostoae, directorul spitalului.

Târgu-Neamţ: Secţia Obstetrică-Ginecologie în plină modernizare, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Cu bani de la bugetul local, de la Consiliul Judeţean şi ceva de la bugetul spitalului vom moderniza Secţia de Ginecologie şi Secţia de Medicină Internă. Acest corp de clădire va arăta altfel după finalizarea lucrărilor. Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, a aprobat finanţarea secţiilor de ginecologie şi de medicină internă. Urmează ca primăria cu bani de la bugetul local să efectueze studiul de fezabilitate şi proiectarea urmând ca ei să finanţeze şi să demareze lucrările de modernizare a acestui pavilion. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 3 miliarde de lei vechi”, ne-a spus primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)

Articolul precedentNaştere urmată de decesul fătului la Spitalul Judeţean Neamţ
Articolul următorORINRO : SCĂPAȚI DE MEDICAMENTE ȘI DURERI ACASĂ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.