pietricica turism

Serviciul Public de Evidența Persoanelor (SPEP) Târgu Neamţ a constatat o scădere constantă a numărului de cărţi de identitate emise. Şeful SPEP, Dan Neacșu, spune că, în anul 2014, s-au tipărit 14.408 cărți de identitate, în anul 2015 s-au tipărit 11.071, iar anul trecut s-au tipărit doar 10.380 de cărți de identitate. Mai mult, la sfârșitul anului trecut, s-a constatat și o scădere cu aproape 1.000 de persoane a populației deservite din orașul Târgu-Neamț și cele 20 de comune arondate (de la 117.000, la o populație de 116.039).

“Cauzele acestei scăderi sunt scăderea natalității, creșterea mortalității, migrația tinerilor în orașele mari. Dar și faptul că se nasc copii români în străinătate, dar aceștia nu sunt înregistrați la noi. Părinții lor nu mai transcriu certificatele de naștere ale copiilor la noi”, ne-a declarat Dan Neacșu. (C.T. STURZU)

1 COMENTARIU

  1. Sa transcrie părinții certificatele de naștere, ca sa ce? Sa fie purtați pe drumuri și tratati cu superioritate de către acești funcționari publici. Trebuie sa stai pe la uși care sunt ca niște fortărețe, in sensul ca nu intra oricine, și atunci când intri tre sa stai cu capul plecat și sa intrebi cu vocea slăbită “Aici e….?” iar ei in dispreț, doar cu un semn sa te facă sa înțelegi ca nu e acolo, după care o iei de la capăt.

Comments are closed.