pietricica turism

Șase familii au primit cheile garsonierelor ANL din mâna primarului Daniel Harpa, astăzi, 5 aprilie. La ora 12:00, edilul și viceprimarul Vasile Apopei au mers la blocul de garsoniere ANL din zona Barieră, pentru a înmâna cheile familiilor care au obținut o astfel de locuință, în urma evaluării dosarelor depuse la primărie. Garsonierele au o cameră de dormit, bucătărie, baie și o debara.

“Majoritatea familiilor cărora le-am predat astăzi cheile au unul sau doi copii și sper că le-am adus un strop de bucurie. Apartamentele sunt cu o singură cameră. Mă bucur că cei care au avut până acum aceste apartamente au înțeles că trebuie să le predea și să le lase familiilor care chiar au nevoie de o locuință. Sperăm ca, o dată cu începerea lucrărilor la cele 40 de apartamente, să aducem bucurie în sânul a 40 de familii, care au nevoie de o locuință. Cererea de locuințe ANL este mare, în special pentru două și trei camere. Probabil, în luna iulie când se va finaliza și licitația, vom începe construcția celor 40 de apartamente ANL”, a spus primarul Daniel Harpa.

“În urma evaluării dosarelor pe care le-am avut pentru solicitările ANL s-au calificat șase familii care, astăzi, au intrat în posesia cheilor garsonierelor. Cinci dintre ele sunt în zona Barieră la Blocul ANL B1 și o familie la Blocul M5 din zona Gării. În prima etapă s-au calificat 12 familii din 16. Anul acesta, dacă se mai eliberează garsoniere ANL, vor primi și celelalte familii locuințe, conform punctajului. Este un prim pas. Dacă vom reuși să obținem finanțare pentru cartierul de blocuri ANL din Blebea se va rezolva o mare parte din cereri”, a adăugat și viceprimarul Vasile Apopei.

Una dintre doamnele beneficiare a unei locuințe ANL a ținut să-și exprime mulțumirea: “Sunt foarte bucuroasă că am primit cheile de la garsonieră și mulțumesc pe această cale domnului primar și domnului viceprimar pentru sprijin. Am doi copii de crescut și e bine că am o căsuță a mea. Zilele acestea voi începe să fac curățenie prin garsonieră și să mai fac mici reparații, pe unde este nevoie”. (C.T. STURZU)