Ieri, 15 septembrie, de Ziua Mondială a Curăţeniei (World Cleanup Day) angajaţii Rossal zona 3 Târgu-Neamţ  au participat la o acţiune de voluntariat  de curăţenie pe raza oraşului Târgu-Neamţ pe malul Ozanei din zona Tăbăcari.

La ora 9, s-au adunat în faţa primăriei, angajaţi ai Rossal, elevi de la liceele „Ştefan cel Mare”, „Vasile Conta” şi „Ion Creangă’, alături de profesori și oficialități locale.

După ce şi-au împărţit zonele, fiecare echipă a plecat la curăţarea zonei în care au fost arondaţi. De exemplu, la staţiunea Băile Oglinzi, au participat elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”. „Este de apreciat efortul elevilor noştri, mai ales că mulţi dintre ei au venit cu microbuzul din comunele unde locuiesc şi şi-au plătit biletul din buzunarul lor ca să participe la această acţiune. Ei pot fi puterea exemplului pentru ceilalţi”, ne-a declarat prof. Anca Radu.

„În urma acţiunii de azi, societatea Rossal a strâns 12 tone de gunoaie aruncate pe malul Ozanei, adică un container întreg. În maşina de selectiv avem strânşi 150 de saci, adică aproximativ 800 de kg de gunoi selectiv. M-aş fi aşteptat să fi participat mai multe primării, nu numai primăria Târgu-Neamţ şi primăria Petricani”, ne-a declarat Mihail Florea, responsabil Rossal zona 3 Târgu-Neamţ.

De menţionat că, la acţiunea de curăţenie de pe malul Ozanei au participat şi câţiva rromi. Între ei şi Mihai Florea a avut loc chiar şi un schimb de replici, după ce acesta din urmă i-a certat că aruncă gunoaiele pe malul Ozanei: „Nu aruncăm noi gunoaiele. Românii aruncă gunoaiele. Noaptea pe la 1 sau 2 vin şi aruncă gunoaiele. Noi avem contract cu Rossal şi plătim facturile la gunoi. Noi aruncăm gunoaiele la tomberoane”, se apără rromii.

Aceştia au fost dotaţi cu saci şi mănuşi şi s-au pus de strâns gunoaie.

Misiunea proiectului „Let’s do it România” este mobilizarea cetăţenilor, autorităţilor, societăţii civile, companiilor private şi a mass-mediei pentru curăţarea arealelor naturale din jurul localităţilor României, în cazul de faţă de pe raza oraşului Târgu-Neamţ.

C.T. STURZU

 

Articolul precedent“Curajoşi” în trafic “premiaţi” cu dosare penale
Articolul următorLIGA FLORILOR SCM Craiova-CSM Roman 32-24 (14-8)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.