0:00

“Curajoşi” în trafic “premiaţi” cu dosare penale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei participanţi la trafic, prinşi că încălcau grav Codul rutier, au fost “premiaţi” cu dosare penale, în ziua de 14 septembrie. Campionul, care a comis 3 infracţiuni simultan, este un bărbat de 45 de ani, din Bahna. El nu are permis, dar a condus un moped neînmatriculat, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului (avea o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Alt “viteaz” prins de poliţişti are 28 de ani şi este din Rediu. El a fost oprit în timp ce conducea un autoturism pe DJ 156 A, în localitatea Borleşti. Avea o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-a recoltat sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Al treilea proaspăt posesor de dosar penal era treaz, dar nu avea permis de conducere. Este vorba despre un tânăr de 19 ani, care a fost oprit pentru control în timp ce conducea un autoturism pe strada Bisericii din Sagna.

Pentru cei care cred că nu e “mare lucru” să conducă un vehicul chiar dacă nu au permis, merită să precizăm că Noul Cod Penal stabileşte o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru această infracţiune. Aceeaşi pedeapsă este stabilită pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

C.M.

Articolul precedentL5 Vulturul Costişa şi Stejarul Stăniţa, primele lidere
Articolul următorTârgu-Neamţ: Rossal a curăţat malurile Ozanei de Ziua Mondială a Curăţeniei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.