În contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice de pe teritoriul României în contextul apariţiei şi răspândirii Coronavirusului COVID-19, primarul Daniel Harpa a dat dispoziţie ca în perioada 11-31 martie se va suspenda activitatea de audienţe, relaţii cu publicul şi registratura generală.

De asemenea, în perioada 11-31 martie Direcţia Venituri-Impozite şi Taxe din cadrul primăriei îşi va reduce programul cu publicul, încasările urmând a fi efectuate în intervalul orar 8-12.

Încă de la primele ore ale dimineţii de azi, 12 martie, mai mulţi cetăţeni aşteptau la uşa de la intrarea în primărie, pentru că poliţistul local primise ordine să lase câte o singură persoană să intre.

Totodată, Oborul de la Târgu Neamţ, care se desfăşura în fiecare zi de luni va fi închis pe o perioadă nederminată. Ionel Ungurianu, directorul de la SC Civitas Com SRL, societate care administrează Oborul şi Piaţa din oraş ne-a declarat: „Doar Oborul va fi închis. Bazarul şi Piaţa îşi vor desfăşura activitatea normal. Am luat toate măsurile de dezinfecţie în acest sens”.

Tot astăzi, în incinta Colegiului Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamţ au putut fi observate mai multe persoane aflate în carantină, într-o anexă a liceului.

La momentul de faţă, în secţia de boli infecţioase se află patru persoane cu suspiciune de Covid-19, iar de câteva zile o asistentă medicală şi soţul ei, întors luni dintr-o cursă din Italia, acesta fiind transportator de persoane România-Italia, sunt în carantină la domiciliu.

C.T. STURZU