Actualizare: Femeia a fost transportată cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a declarat prefectul George Lazăr în conferința de presă de la ora 19. Șase membri ai familie au fost izolați acasă și li se recoltează probe în această seară.

Cât privește cazul bărbatului de 52 de ani, din Constanța, care a venit în Piatra Neamț în perioada 29 februarie – 1 martie și a fost prezent, cu fiica, la Campionatul Național de Dans Sportiv, ancheta epidemiologică a identificat o parte din persoanele care au intrat în contact cu acesta. Dr. Daniela Marcoci, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț a declarat, la conferința de presă de la prefectură, că urmează să fie identificați toți cei care au intrat în contact cu bărbatul infectat cu coronavirus și cu organizatorii evenimentului . Este vorba de persoanele care au intrat în contact direct cu bărbatul.

Dr. Daniela Marcoci a mai adăugat că femeia de la Roman s-a prezentat la CPU Roman cu simptome de tuse, febră și nu a fost internată în spital. Pacienta era în stare bună când a fost transferată, în condiții adecvate de protecție, inclusiv pentru personalul medical, a mai adăugat oficialul DSP Neamț

***Știre inițială***

O femeie, în vârstă de 54 de ani, este primul caz confirmat de infectare cu coronavirus din județul Neamț, astăzi 12 martie. Femeia este venită din Italia și este internată din 11 martie la spitalul din Roman. Este al 50-lea caz la nivel național, după ultimul de la Cluj, anunțat de Ministerul Sănătății în această seară.