În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Târgu-Neamţ, primarul Daniel Harpa a venit cu o propunere inedită, aceea de a recompensa cetăţenii care sesizează autorităţile locale, atunci când maşini din alte localităţi sau judeţe descarcă câini în oraş.

„Vin în faţa dv. şi a cetăţenilor oraşului nostru cu următoarea propunere. Să recompensăm cetăţenii care ne anunţă, eventual telefonic sau chiar cu probe video sau forografii, atunci când observă maşini care descarcă câini în urbea noastră. Din păcate, în ultimul timp în oraşul nostru s-a înmulţit numărul câinilor vagabonzi şi este o problemă. Nu ştim de cine sunt aduşi şi de unde. De aceea, cer sprijinul cetăţenilor cu simţ civic să ne anunţe dacă observă astfel de maşini. În acest sens vreau să oferim şi recompense acestor cetăţeni care se implică în această problemă şi ne sesizează”, a spus primarul Daniel Harpa.

Problema câinilor  comunitari din Târgu-Neamţ este şi mai acută, dacă ne gândim şi la recenta demisie a directorului Constantin Boroianu, de la Centrul de Întreţinere Urbană, societate care se ocupă şi de ecarisaj şi de padocul de câini al oraşului. Cum societatea se află în insolvenţă este greu de crezut că problema câinilor comunitari din urbe va putea fi rezolvată curând. (C.T. STURZU)

Articolul precedentModel de bune practici de vacanță la Spitalul Roman
Articolul următorPictoriţa Maria Hîrjabă, premiu special la Concursul „Vespasian Lungu” Brăila
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.