Maria Hîrjabă, reprezentantă a Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ, a obţinut Premiul Special al juriului, la secţiunea pictură, în cadrul Concursului naţional de pictură şi grafică „Vespasian Lungu”, ediţia a XXIII-a. Acesta a avut loc, la finalul lunii mai, la Brăila.

„Doamna Maria Hîrjabă este de profesie economist şi, în cadrul cursurilor de pictură ale şcolii noastre, şi-a putut dezvolta şi pune în valoare mai bine o mai veche pasiune de-a domniei sale, pictura”, a precizat Radu Macavei, coordonatorul claselor de pictură-grafică din cadrul instituţiei.

La rândul său, referindu-se la ceea ce reprezintă pentru ea acest prim succes, laureata a declarat: „acest premiu înseamnă linistea mea sufletească, înseamnă mulţumire şi recunoştinţă divinităţii pentru acest minunat har. Înseamnă emoţii, sentimente şi trăiri!”

Maria Hîrjabă este cursantă a clasei de pictură, în anul trei de studiu. Concursul de la Brăila este prima competiţie naţională la care a participat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTârgu-Neamţ: Recompense pentru cetăţenii cu simţ civic
Articolul următorEXCLUSIVITATE Florin Croitoru (Victoria Leţcani): „Dacă se va juca, vor fi două meciuri foarte frumoase!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.