Târgu-Neamț: Reabilitarea podului de la Blebea, amplasament predat către Compania Națională de Investiții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ședință  de joi, 28 iulie, a Consiliului Local Târgu Neamț au fost aprobate două proiecte referitoare la podul de la Blebea, respectiv cel privind indicatorii tehnico-economici și unul pentru  predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației prin CNI. Podul, afectat încă din 2107, are ne nevoie urgent de reparații capitale, pe el existând restricții, respectate mai mult sau mai puțin.

“Lucrările de construcție constau în lucrări hidrotehnice de punere în siguranță a infrastructurii podului, și de protecție a albiei prin realizarea unor lucrări absolut necesare. Se impunea intervenţia de urgenţă asupra îmbunătăţirii stării tehnice a podului, deoarece, dacă nu se intervine, se poate ajunge la îngreunarea traficului sau la închiderea parţială sau totală a circulaţiei autovehiculelor. Ținând cont că obiectivul, respectiv podul de la Blebea, face parte din Strategia de Dezvoltare Locală consider că e mai mult decât oportună această investiție. Sperăm ca în cel mai scurt timp acest proiect să primească și finanțarea pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor la pod”, a declarat primarul Daniel Harpa.

Valoarea estimată totală a investiției este de 3.551.416,96 lei, inclusiv T.V.A., din care 3.353.519,96 lei, inclusiv TVA prin Compania Națională de Investiții și 197.897,00 lei, inclusiv TVA prin cofinanțare de la bugetul orașului (studiu de fezabilitate).

C.T.S

Articolul precedentUn bărbat și-a ucis soția și fiica, după care s-a sinucis!
Articolul următorA adormit la volan și-a intrat într-un cap de pod
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.