Marţi, 14 august, la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” s-au cules roadele proiectului „Grădina lui Ştefan”, aflat la final. Pe lângă copiii care au participat efectiv la proiect au mai fost prezenţi viceprimarul Vasile Apopei, city-managerul Geanina Fedeleş, secretarul oraşului, jurist Ion Ţuţu, şeful Poliţiei Locale, Florin Tofan, inspectorul şcolar Elena Preda, preşedintele Fundaţiei „Omenia”,Tincuţa Ciubotariu, Iustina Miltiade, peisagistul oraşului, Viorela Chiper, de la Asociaţia „Puzzle Optimist” şi Ana-Maria Apopei şi Ioana Ignat, de la primăria oraşului, coordonatoare ale proiectului. Gazda evenimentului a fost prof. Adina Margine, directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare”.

“Bine aţi venit la liceul nostru, unde astăzi culegem roadele muncii noastre din primăvara acestui an, un proiect frumos. Ne dorim să avem şi în continuare astfel de proiecte. Vreau să mulţumesc partenerilor şi iniţiatorilor acestui proiect, primăriei oraşului, prin doamna city-manager Geanina Fedeleş, prin domnul primar Harpa şi domnul viceprimar Apopei, apoi Fundaţiei pentru Parteneriat, benzinăriei MOL şi nu în ultimul rând celor de la Bizon Land. Juniorii echipei Green Impact sunt cei prezenţi astăzi, aici, însoţiţi de doamna învăţătoare Laura Apostol, dar să ştiţi că nu toţi copiii din acest proiect sunt prezenţi astăzi. Sunt mult mai mulţi. Mulţumesc doamnei Iustina Miltiade, peisagistul care ne-a sprijinit. A fost o echipă foarte frumoasă”, a spus prof. Adina Margine, directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”.

“Acest proiect este realizat de Asociaţia Ţinutul Zimbrului, în parteneriat cu CN Ştefan cel Mare şi Primăria Târgu-Neamţ şi a fost finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România. Mulţumim tuturor pentru implicare, mulţumim copiilor . Eu şi Ioana Ignat am pornit încrezătoare în acest proiect, mai ales că este primul nostru proiect. Chiar dacă la început când am văzut coşurile de gunoi am fost un pic descurajate la ce muncă ne aşteaptă, cu ajutorul echipei am realizat această grădină a lui Ştefan. Sperăm ca cei mici să se bucure de această grădină şi să aibă grijă de ea”, a spus Ana-Maria Apopei.

“Vă mulţumesc pentru invitaţie! Mă simt un pic nostalgică, pentru că ştiu cum e să faci un proiect şi apoi să culegi roadele. Mă bucur că lucrurile merg spre bine, că pot fi antrenaţi copiii în astfel de proiecte. Să aveţi grijă de ce aţi făcut şi să păstraţi această grădină. Nădejdea mea este la voi, la cei tineri. Sunteţi dornici şi inteligenţi. Să nu vă ghidaţi după vorba pe care o urăsc: Lasă, că merge şi aşa! Felicitări!”, a spus Tincuţa Ciubotaru.

“Aici se aplică cel mai bine vechiul proverb românesc: Omul sfinţeşte locul. Ştim cu toţii ce era aici înainte, un loc unde se depozitau betoane şi altele. Felicit conducerea liceului, pentru că au implicat aceşti tineri minunaţi. O felicit pe Geanina Fedeleş, pe echipa care a format-o, de care sunt sigur că va face în continuare lucruri frumoase pentru oraş. Atât din partea mea, cât şi a domnului primar Harpa aveţi toată susţinerea noastră, mai ales atunci când veniţi cu astfel de idei şi proiecte. Felicitări şi mult succes în continuare”, a spus viceprimarul Vasile Apopei.

“Sunt orgolioasă de faptul că sunt profesoară în acest colegiu şi prin faptul că, în ultimul timp am văzut o implicare a elevilor şi o susţinere a profesorilor. Zorii se arată promiţători pentru acest colegiu. Avem obligaţia de a transmite istoria şi identitatea acestui oraş medieval. Să promovaţi frumos acest oraş. Să aveţi iniţiativă, să aveţi în spate profesorii, în stânga şi dreapta, primăria şi ong-urile. Felicitări pentru iniţiativă!”, a spus şi prof. Elena Preda, inspector şcolar. (C.T. STURZU)