Dragoș Vasile Moroșanu, patronul pensiunii Braniște din Vânători, Neamț, era sub influența alcoolului când a provocat accidentul mortal de la Turturești, din noaptea de 11 spre 12 august. Analiza probelor de sânge, care i-au fost recoltate la spital, au evidențiat o alcoolemie de peste 0,80 cât este limita pentru dosar penal. În aceste condiții, situația lui juridică se complică, pentru că, fiind sub influența alcoolului, are deja o serioasă circumstanță agravantă.

Poliţiştii au stabilit că Moroşanu conducea cu viteză foarte mare, spre Piatra Neamț, împrejurări în care a pierdut controlul asupra direcţiei, într-o curbă din Turturești, şi a intrat pe contrasens, lovind frontal un autoturism care circula regulamentar, din sens opus.  În cealaltă maşină se aflau Bogdan Romilă, un tânăr de 27 de ani, şi prietena lui, în vârstă de 19 ani. Pentru el, accidentul a fost fatal. Medicii de pe ambulanță au încercat să-l resusciteze, însă n-au reușit să-i repornească inima. Fata a suferit rupturi de organe interne și a fost operată de urgență.

Dragoș Moroșanu va fi cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. (C.M.)

Articolul precedent„Mâtzele Negre”, comportament merituos la Memorialul „Cristi Breb” Timişoara
Articolul următorTârgu-Neamţ: Proiectul „Grădina lui Ştefan” şi-a cules roadele
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.