0:00

Târgu Neamţ: Proiect european pentru Parcul Cetate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMiercuri, 14 septembrie, în Sala de ședințe a Primăriei Târgu-Neamț, a avut loc o dezbatere pe tema proiectului european „Construire Infrastructură de Agrement, în zona Parc Cetate”.

Au participat primarul Daniel Harpa, city-managerul Geanina Fedeleș, Vlad Angheluță și membri din echipa de proiect, printre care și Gabi Ștefan, proiectantul ștrandului de la Fălticeni, dar și câțiva consilieri locali, cum ar fi Ana Acsintescu, Vasile Dron, Andrei Aciocârlănoae sau Paul Borș.

Alături de aceștia, au participat și câțiva oameni de afaceri locali printre care Florin Cucu, de la Sofiaman, Dan Gavriloaia, președintele Asociației „Valea Ozanei”, Vlad Amarinei, patronul unui restaurant, Giulia Șoldan, patroana unui bar și alți reprezentanți ai unor terase sau baruri.

Practic, scopul întâlnirii a fost să se afle dacă mediul de afaceri din oraș este interesat să investească în zona Parc Cetate.

„Este vorba de un proiect european, pe care dorim să-l depunem pentru Parcul Cetate, în ideea de a-l moderniza, atât parcul, cât și un spațiu din spatele stadionului, unde dorim să facem un amfiteatru”, a spus primarul Daniel Harpa.

„Scopul proiectului nostru este revitalizarea zonei parcului Cetate, prin crearea unei structuri de agrement. În cadrul acestui proiect se va deschide și un amfiteatru. Spațiile verzi vor fi reproiectate și vor avea mobilier urban. Se vor crea zone pentru activități sportive și zone pentru promenadă. Se dorește să se concesioneze suprafețe pentru construcția unui ștrand, piscine, zone de plajă, patinoar. Se vor crea și spații comerciale pentru cei interesați. Valoarea proiectului este de 3.180.000 lei, cu o finanțare europeană de 98% și 2% contribuția comunității locale. Se așteaptă, cel puțin 6 investitori privați care să concesioneze și să investească în activitățile de comerț și de agrement”, a transmis Gabi Ștefan, membru al echipei de consultanță și proiectare.

„Nu cred că este rentabil să anulăm un teren de pe stadion, pentru un amfiteatru care va funcționa doar la două evenimente pe an, respectiv Festivalul Medieval și Zilele Orașului. Un amfiteatru cu o capacitate de 1.200 de locuri nu va fi niciodată ocupat, nici măcar pe jumătate. Uitați-vă la Casa Culturii, unde nu se ocupă nici cele 300 de locuri din sală. De ce să distrugem un teren de sport?”,a intervenit Vasile Dron.

„Am posibilitatea să depun anul următor un proiect european, prin care să construiesc un ștrand, într-o altă zonă din oraș. Dacă m-aș reorienta și l-aș face în Parc Cetate primăria va investi și va aduce și alți investitori? Ce garanții am că vor veni și alți investitori în parc? Pentru că, dacă voi fi singură, voi da faliment”, a intervenit şi Andreea Vasiliu, din rândul afaceriștilor locali. (C.T. STURZU)

Articolul precedentIncendiu la Şcoala din Dobreni
Articolul următorNeamț: Se caută elevi „excelenți”. Locuri suplimentare de la… eMAG
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.